Podium Pitch – Fotografie & Video

Carla Kogelman (1961, Raalte) is ruim 25 jaar werkzaam geweest in de theaterwereld en studeert eind 2011 af aan de Fotoacademie in Amsterdam met als specialisatie reportage, documentair en portret.
Haar zwart-wit portretten zijn een illustratie van het dagelijks leven en hebben te maken met opgroeien, emotie en hoe mensen in het leven staan.
 Daarnaast is ze geïnteresseerd in de documentaire backstage wereld van theater en sport. Haar onderwerpen zijn hedendaags, poëtisch en tijdloos. Dichtbij en persoonlijk. Het liefst duikt ze langdurig in een onderwerp. Dit levert vertrouwen op en voor haar de beste en meest intieme beelden.
In 2012 maakt Carla in opdracht van het internationale jeugdtheaterfestival Szene Bunte Wähne in Oostenrijk een documentaire fotoserie over de plattelandsregio tussen Wenen en Tsjechië. Hier belandt ze in een dorpje met 170 inwoners en volgt ze het dagelijks leven en het opgroeien van de twee zusjes Hannah en Alena. Sindsdien woont ze elke zomer een aantal weken bij de zusjes. Hieruit is de nog altijd groeiende prijswinnende fotoserie ICH BIN WALDVIERTEL ontstaan.
In Amersfoort heeft Carla Kogelman o.a. langere tijd gefotografeerd bij de St. Pieters en Blokland Gasthuis, de Stille Fanfare in New York, de zusjes Ruthi & Hannah, Rugbyclub Eemland, Postcode 3819 en de nieuwe zusjes Lùa en Nandini. Komende maanden wil ze het laatste jaar van het Amersfoortse Sportfondsenbad in beeld brengen.
www.carlakogelman.nl

[slideshow_deploy id=’9613′]

Bekijk hier de awards en nominaties van Carla Kogelman.

 

Podium Pitch biedt (semi) professionele fotografen, kunstenaars, schrijvers en dichters de gelegenheid bezoekers van Eempodium kennis te laten maken met hun werk. Onderverdeeld in vier rubrieken: fotografie & video, beeldende kunst, proza & poëzie en muziek wordt op Eempodium met regelmaat werk geëxposeerd van talent uit de regio.
Wil je zelf een keer exposeren op Eempodium? Stuur dan een e-mail met een korte bio en enkele afbeeldingen, tekst of een geluidsfragment aan info@eempodium.com. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Reacties zijn gesloten.