Podium Pitch – Beeldende Kunst

14 januari − 11 maart 2018:
35 jaar Grafiekmanifestatie & Multiples

De Ploegh presenteert een bijzondere 35e Grafiekmanifestatie. Met een veelzijdigheid aan kunst in oplage: grafiek, foto’s, keramiek en ander ruimtelijk werk. Per kunstenaar één kunstwerk voor de aanbiedingsprijs: de PrijsPrent voor € 111,-. Na afloop wordt dit werk weer voor de gangbare prijs verkocht. Kunst betaalbaar voor iedereen. Een mooie gelegenheid om een verzameling te beginnen of uit te breiden! Naast de tentoonstelling is er op de zondagen een speciaal programma (zie onderaan deze pagina).

[slideshow_deploy id=’17304′]

 

Naast de tentoonstelling met 50 kunstenaars is een inspirerend programma samengesteld. Elke zondag presenteert Galerie de Ploegh een bijzonder event. Katjuscha Otte ontmoet de kunstverzamelaars Jan en Marjan Nekkers. De finissage op zondag 11 maart staat in het teken van een openbaar interview met Margot Fretz – initiator van de manifestatie in 1983. Ook demonstraties, lezingen en workshops van kunstenaars, en het Derde kM-kunstenaarsgesprek door Frits Nolte. Op verschillende manieren kan het publiek meemaken en meevoelen wat grafiek is, geïnformeerd worden over oude en nieuwe technieken, of een kunstenaar aan het werk zien.

De tentoonstelling biedt een verscheidenheid aan kunst in oplage: etsen, hout- en linosneden, litho’s, zeefdrukken, fotografie, keramiek en kleinplastiek. Tijdens de tentoonstelling wordt per kunstenaar één kunstwerk aangeboden voor een aanbiedingsprijs van € 111,00 . Kunst in oplage is bij Galerie de Ploegh twee maanden lang betaalbaar voor iedereen.

Exposerende kunstenaars
Peter van den Akker, Hanneke Barendregt, Tineke van den Willemijn van Dorp, Harry Dukker, Willy van der Duyn, Annette Fienieg, Yoke van der Flier, Lucia Fransen, Claudia Gianotten, Bernadette Goossens, Grafislava, Annelies de Greef, Famke Hajonides, Marianne Heemskerk, Bea van der Heijden, Birgitte Janssen, Marjan Jaspers, Monica de Jong, Wim Jonkman, Allard Kaai, Gea Karhof, Jeanet Klement, Annemiek van Kollenburg, Maarten van der Laag, Flip Lambalk, Nan Mulder, Heleen van Nieuwland, Frits Nolte, Gijs Pape, Mark van Praagh, Marie-Loes Reek, Marcel Schellekens, Helmi Schellinger, Mary Schermer, Cécile van Spronsen, Maartje Strik, Joke Struik, Ans Tellegen, Hannie Terpstra, Nannita Veen, Jos Verschaeren, Rolf Weijburg, Erica Welling, Philip Wiesman, Niek Wittebrood.

21 januari | De invloed van de Japanse drukkunst op mijn litho’s door Lies Verdenius
28 januari | rondleiding met Mariëlle Vermeulen, kunsthistoricus
zaterdag 3 februari | demonstratie houtsnede door Tineke van den Berg
4 februari | Derde kM-kunstenaarsgesprek door Frits Nolte
11 februari | Democratische kunst lezing door Philip Wiesman
18 februari | demonstratie mezzotint door Nan Mulder
25 februari | De kunst van het verzamelen Katjuscha Otte ontmoet Jan en Marjan Nekkers
4 maart | workshop frottage/rubbing door Niek Wittebrood
11 maart | 35 jaar Grafiek bij De Ploegh interview met Margot Fretz

Galerie de Ploegh, Cultuurhuis
Coninckstraat 58, 3811WK Amersfoort, (033) 475 07 70
info@deploegh.nl
Openingstijden:
woensdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur
zaterdag 11.00 – 16.00 uur

Podium Pitch biedt (semi) professionele fotografen, kunstenaars, schrijvers en dichters de gelegenheid bezoekers van Eempodium kennis te laten maken met hun werk. Onderverdeeld in vier rubrieken: fotografie & video, beeldende kunst, proza & poëzie en muziek wordt op Eempodium met regelmaat werk geëxposeerd van talent uit de regio. Wil je zelf een keer exposeren op Eempodium? Stuur dan een e-mail met een korte bio en enkele afbeeldingen, tekst of een geluidsfragment aan info@eempodium.com. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Reacties zijn gesloten.