Stadswandelingen ´In ander licht´

Behalve vanmiddag om 14.15 uur uur biedt Museum Flehite  rond de tentoonstelling Rosita Steenbeek vs Robert Webster de stadswandeling ‘In ander licht’ ook op zondag 31 augustus aan.

Bij deze stadswandeling treden deelnemers in de voetsporen van de personages uit de roman Ander licht van schrijfster Rosita Steenbeek. Onder begeleiding van een gids bekijken deelnemers in het museum de schilderijen van de hoofdpersonen en wandelen vervolgens langs alle plekken die in het boek worden beschreven. De eerste stadswandeling vindt plaats vandaag plaats om 14.15 uur.
In 2009 verscheen Ander Licht van Rosita Steenbeek, een roman die zich afspeelt in Amersfoort in de Gouden Eeuw. Het boek heeft ook een belangrijke rol in de tentoonstelling Rosita Steenbeek vs Robert Webster die momenteel te zien is in Museum Flehite.
Ander licht vertelt het verhaal van schildersfamilie Withoos en leerling Caspar van Wittel. Ter voorbereiding op het schrijven van dit boek over liefde en verlangen volgde Steenbeek schilderslessen bij haar zwager Robert Webster. Zij wilde ervaren hoe het is om te schilderen, om op die manier nog meer in de huid te kunnen kruipen van Matthias en zijn dochter Alida Withoos en de later in Italië beroemd geworden schilder Caspar van Wittel.

Tijdens de stadswandeling ‘In ander licht’ bekijken deelnemers onder begeleiding van de gids onder meer het Gezicht op Amersfoort van Matthias Withoos en  wandelen langs plekken uit de roman, zoals de Joriskerk, Muurhuizen, het Havik, de haven en het landgoed van Jacob van Campen.

Op zondag 6 juli en zondag 31 augustus, van 14.15 tot 16.15 uur. Kosten (stadswandeling plus entree museum):  € 13,50  en € 7,50 met Museumkaart.
Meer info op www.museumflehite.nl of www.amersfoortsegidsen.nl

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.