Preview Popronde verrast Amersfoort

Dat moet toch een prachtige verrassing zijn geweest: zit je net aan een lunch bij Bagels and Beans in de Amersfoortse binnenstad of onderga je eindelijk die dringend noodzakelijke knipbeurt bij Haren Majesteit, en dan krijg je er plotseling gratis en voor niets een optreden bij van jong Nederlands poptalent.

Zaterdagmiddag speelden diverse bands in het kader van de preview van de Popronde op verschillende locaties in de stad. Vanavond begint het ‘echte werk’, dan krijgen die kleinschalige optredens een vervolg op grotere podia in kroegen, restaurants en bij poppodium De Kelder.

Project Bongo stond niet in het middagprogramma aangekondigd, maar mocht zich om 13.00 uur al even opwarmen in Haren Majesteit. Ook voor Einfach Kurt was het schipperen met beschikbare de ruimte: terwijl er gewoon rustig door werd geluncht en bracht de band rauwe en romantische liedjes, die duidelijk in de smaak vielen.  Try Acrobatics had meer ruimte… in KAdE café liet deze band haar synthesizer- en guitaarpop horen.

De bands die vanmiddag optraden zijn vanavond ook te zien. Het avondprogramma begint om 19.45 uur bij Onder de Linde met indie van IX. In totaal treden meer dan dertig bands op en vindt een afterparty plaats in De kelder. Het programma staat op de website van de Popronde.

Fotograaf Cees de Vries was vanmiddag bij de preview van de Popronde. Meer foto´s zijn te vinden op zijn website.

Project Bongo. (Foto: Cees de Vries)

Project Bongo in kapsalon Haren Majesteit. (Foto: Cees de Vries)

Try Acrobatics in KAdE Café. (Foto: Cees de Vries)

Try Acrobatics in KAdE Café. (Foto: Cees de Vries)

Einfach Kurt bij Bagels and Beans. (Foto: Cees de Vries)

Einfach Kurt bij Bagels and Beans. (Foto: Cees de Vries)

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *