‘Nest Live 2014 in stijl afgesloten’

Het was als een warm bad voor zangeres Linda Simpson. De Britse singer/songwriter trad zondag 23 november bij Nest Live op voor een enthousiaste zaal, met veel vrienden en bekenden. Velen kennen Linda van de 26 jaar dat zij de zangeres was bij de bekende folkrockgroep Magna Carta, die elk jaar weer met “Airport Song” in de Top 2000 aller tijden staat. Sinds hun succesvolle afscheidsconcert in Theater Carré gaat Linda Simpson solo verder, met eigen werk, covers van diverse artiesten en – natuurlijk – ook enkele songs uit haar tijd bij Magna Carta.

Na zesentwintig jaar touren met haar ex-man Chris Simpson (bandleider en componist van de meeste songs van Magna Carta) gaf het terugblikken op die tijd onvermijdelijk een bijzondere mix van emoties. Een beetje zoals Paul McCartney, die in de beginperiode van Wings weinig Beatles-werk wilde spelen, maar natuurlijk toch aan de verwachtingen van het publiek wilde voldoen. En die er jaren later met trots op terugkijkt en dan toch een groot deel van zijn setlist opbouwt uit dat repertoire. Zo ook bij Linda en de vertrouwde Magna Carta songs. Maar Linda heeft intussen veel ander repertoire. Niet alleen een emotioneel eerbetoon voor haar vader, ook een leuke tribute voor haar hond Harvey. Daarnaast enkele bekende covers en aangrijpende songs van een goede vriend Jonathan Barret.

 

[slideshow_deploy id=’6189′]

 

Linda nam voor het Nest Live concert enkele bevriende muzikanten mee. Veel songs speelde ze samen met Matthijs Barnhoorn (viool, mandoline en zang), die de laatste jaren ook al het derde lid van Magna Carta was. Een geweldige combinatie. Matthijs toverde vooral met zijn viool, aangevuld met wat speciale effecten, fraaie klanken die een perfecte aanvulling vormden op de zang & gitaar van Linda.

Ook singer/songwriter Elrieke van Gelderen en Leopold Geldtmeyer zijn al jaren vertrouwde gasten bij de concerten van Linda. Elrieke, die onlangs nog een indrukwekkende solo-ep uitbracht, deed ook solo en samen met Leopold enkele fraaie nummers.

Ook Nest Live-organisator Walter Goyen mocht enkele nummers op gitaar met Linda Simpson meespelen, waaronder “Forever”, een van zijn favoriete songs uit het grote repertoire van Magna Carta.

Met een aanstekelijke meezinger, waarbij de hele zaal vrolijk meezong, sloten de vijf muzikanten samen het concert af.

Voor Nest Live betekende dit concert een bijzondere afsluiter van het jaar 2014. Na de succesvolle start eind 2013 zijn er inmiddels meer dan tien succesvolle akoestische gitaarconcerten geweest in de Cantina van Bungalowpark ’t Eekhoornnest van eigenaar Piers de Jong en zijn familie. Veel internationale artiesten hebben het fraaie park bezocht. Soms kwamen ze zelfs speciaal en alleen voor Nest Live naar Nederland!!

Organisatoren Walter Goyen en Piers de Jong blikken dus zeer tevreden terug op 2014. Hoe de agenda van Nest Live er in 2015 uit gaat zien? ,,Geen idee”, reageert Goyen lachend. ,,We hebben nog geen concrete nieuwe concerten ingepland, even een soort winterstop. Maar we zijn al in contact met diverse geweldige buitenlandse artiesten, dus hopelijk wordt ook 2015 dus weer een mooi jaar voor de liefhebbers van akoestische gitaar.”

Meer informatie over de concerten is te vinden op de website www.nestlive.nl

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *