Laatste dag Nieuwe natuur van fotogroep Deeez

De expositie ´Nieuwe natuur´ van de fotogroep Deeez was zaterdag 1 februari voor het laatst te zien bij FOTOexpo 202 aan de Leusderweg 21 in Amersfoort.  De Expositie heeft zo´n 150 bezoekers getrokken, iets waarmee voorzitter Hennie van Vliet, zeer tevreden mee is.

Deeez is een groepje enthousiaste fotografen die zich een thema opleggen en daar dan een heel jaar mee bezig zijn.

In de expositie ´Nieuwe natuur´ging het vooral over het ingrijpen van de mens in de natuur. Maar ook het spontane herbeginnen van het leven trok de belangstelling van de fotografen. De foto van een vogelvetbolletje onder sneeuw waaruit toch weer nieuwe grassprietjes de kop op steken, gemaakt door van fotograaf  Frank van Hout, is het beeldmerk van de fototentoonstelling geworden. van . ,,Vogels eten de zaden  normaliter op, maar hier kwamen er sprietjes uit. Dat vond ik grappig en wilde dat een keer fotograferen. Toen het had gesneeuwd was dat een mooi moment: nieuw leven dat door de sneeuw omhoog stak.”

Van Hout heeft veel zorg en aandacht besteed aan de foto. ,,Het lijkt een eenvoudige foto, maar er komt toch veel bij kijken. Het bolletje hing dicht bij het huis, dus ik moest aan die kant zorgen voor extra belichting. Ik heb ook verschillende foto´s gemaakt, maar op deze is door een grijze voeg ook duidelijk te zien dat het rode op de achtergrond een stuk van een muur is.”

Hennie van Vliet, behalve voorzitter van Deeez ook docent fotografie op de volksuniversiteit, kijkt tevreden terug op de expositie. ,,Er kwamen in totaal zo´n 150 bezoekers, die in het algemeen zeer lovend waren over de getoonde werken.”

Nog tot 17.00 uur te zien bij FOTOexpo202.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.