Het kunstenaarscollectief assume vivid astro focus (avaf) heeft in opdracht van Kunsthal KAdE het nieuwe KAdECafé omgevormd tot een kleurrijk kunstwerk. Op de muren en op het plafond is een behang aangebracht wat speciaal voor deze plek is ontworpen. Hoewel avaf het een behang noemt is het eigenlijk een vinyl afdruk, zonder herhalend behangmotief. avaf vergelijkt het behang met een landschap.
assume vivid astro focus, antes vulgar agora fino (detail), 2014, walltex. Foto: Mike Bink
Over avaf
avaf is opgericht in 2001 en bestaat uit Eli Sudbrack (1968, Rio de Janeiro, Brazilië, woont in NYC) en Christophe Hamaide-Pierson (1973, Parijs, Frankrijk). Ze gebruiken tekeningen, sculpturen, video, performances in grote kleurrijke installaties waarin gender politics en culturele codes vrij zijn. In hun werk is zichtbaar dat avaf inspiratie haalt uit zowel kunst als ook de popcultuur zoals televisie, animatie, kleurboeken, mode, videospelletjes en popmuziek. Persoonlijke vrijheid is een belangrijk thema voor avaf, wat ze tot uitdrukking brengen in projecten over vrijheid van meningsuiting, mensenrechten, gender en nationale identiteit. avaf daagt regelmatig conventionele veronderstellingen over auteursrecht en kunstenaarschap uit door samenwerkingen aan te gaan met muzikanten, ontwerpers, dansers, kunstenaars en door anderen hun werk uit te laten voeren.
Het KAdECafé is evenals Kunsthal KAdE gevestigd in het Eemhuis en is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11.00-17.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur. Het kunstwerk antes vulgar agora fino van avaf is daar gratis te bezichtigen. Het interieur van het KAdECafé is ontworpen door Studio Makkink & Bey. In hun ontwerp hebben ze gekozen voor een combinatie van robuuste onderstellen met licht, transparante opbouwelementen.
Tot en met 31 augustus is in Kunsthal KAdE de tentoonstelling:
‘Vensters’, samengesteld door Marc Mulders te zien.
Kunsthal KAdE heeft kunstenaar Marc Mulders (Tilburg, 1958) gevraagd om de openingstentoonstelling in het nieuwe Eemhuis in Amersfoort samen te stellen. De schilder toont recent werk en plaatst dat in dialoog met werk van andere kunstenaars. In het werk van Marc Mulders komen twee polen aan de orde: de poëzie, het licht en het vergezicht, maar ook de begrenzing en de duisternis. Beide aspecten komen terug in de tentoonstelling. Zowel in zijn eigen werk als in de keuze van werk van de andere kunstenaars.