Ambitieuze plannen Eempodium.nl in tweede jaar

Eempodium.nl zag in februari 2014 het levenslicht. In het tweede bestaansjaar streeft het culturele platform voor de regio Eemland naar verdere groei. Om dit te bereiken is het noodzakelijk de organisatie een meer professionele basis te geven. Andere punten op het verlanglijstje: de website toegankelijker te maken voor mobiel gebruik, vergroting van het toch al aanzienlijke medewerkersbestand en uitbreiding van de platformfunctie naar kunstenaars. Maar eerst is het tijd voor een verjaardagsfeestje, aanstaande zaterdagavond in het Amersfoortse café De Rooie Cent. Iedereen die cultuur bemint is van harte welkom. Trio Midnight Blue verzorgt de muziek.

Aan Eempodium.nl werken professionele schrijvers en fotografen met passie voor cultuur onbezoldigd mee. In het eerste jaar werd het culturele platform voor Amersfoort en omgeving ongeveer twintigduizend keer bezocht. Om de bezoekersaantallen verder te laten stijgen, zijn er verschillende doelstellingen geformuleerd. Een daarvan is het aanstellen van een coördinator, die de contacten met de culturele organisaties en medewerkers onderhoudt en tevens het overzicht houdt over de uit-agenda. De voorkeur gaat uit naar een parttime, betaalde functie. In de komende maanden worden hiervoor diverse fondsen benaderd. De vacature staat ook uit bij vrijwilligersorganisatie Ravelijn.

Daarnaast is Eempodium.nl voortdurend op zoek naar professionele schrijvers en fotografen die bijdragen willen leveren. Het huidige medewerkersbestand bedraagt ongeveer 15 professionals. Ook worden er continue hulpkrachten gezocht voor het agendawerk (bijhouden uit-agenda). De doelstelling op langere termijn is schrijvers, fotografen en agenda-krachten een vergoeding te kunnen bieden voor hun werkzaamheden.

Midnight Blue treedt zaterdagavond op in De Rooie Cent.

Midnight Blue treedt zaterdagavond op in De Rooie Cent.

Versterken

Een lang gekoesterde wens is de website toegankelijker te maken voor mobiel gebruik. Een noodzakelijke aanpassing, gezien het mediagebruik van de moderne consument. De werkzaamheden hiervoor vorderen gestaag. Uitgangspunt is dat Eempodium.nl binnen drie maanden ook op iPad en mobiele telefoon prima te bekijken is.

In de afgelopen periode is het culturele platform erin geslaagd zich een eigen plekje te verwerven in de culturele wereld van met name Amersfoort. Contacten met de regio zijn minder tot stand gekomen dan oorspronkelijk de bedoeling was. Ook hierin ligt een schone taak voor de komende periode, net als het versterken van de opgebouwde positie binnen Amersfoort.

Een laatste belangrijke doelstelling voor het komende jaar is Eempodium.nl een platform te laten worden voor kunstenaars. Schilders, schrijvers, fotografen, beeldend kunstenaars, dichters,musici … zij krijgen onder de noemer ´Podium Pitch´ de mogelijkheid op de website zichzelf en hun werk aan de bezoekers te presenteren.

Het optreden van Midnight Blue zaterdagavond is gratis en begint om 21.00 uur. Adres café De Rooie Cent: Hooglandseweg zuid, 34 in Amersfoort.

 

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *