Eempodium.nl viert eerste verjaardag met muziektrio Midnight Blue

Begin februari bestaat Eempodium.nl één jaar. De afgelopen twaalf maanden werd het culturele platform voor Amersfoort en omgeving ongeveer 20.000 keer bezocht. Het verjaardagsfeestje is op zaterdagavond 14 februari, vrij en gratis toegankelijk voor iedereen die cultuur bemint. Trio Midnight Blue treedt dan op in café De Rooie Cent.

Gedreven professionele schrijvers en fotografen vormen de basis van Eempodium. Zij leveren hun bijdragen uit passie voor cultuur, zonder dat daar een financiële vergoeding tegenover staat. Dankzij hun inzet groeiden na een aarzelend en voorzichtig begin de bezoekersaantallen en vindt Eempodium.nl steeds meer een eigen, onafhankelijke, positief-kritische plek in het culturele wereldje. Dat uit zich ook in diverse vormen van samenwerking met culturele organisaties. Onder meer Bibliotheken Eemland, café De Rooie Cent, theater De Lieve Vrouw en recentelijk ook Scholen in de Kunst dragen Eempodium.nl een warm hart toe en geven daar elk op een eigen wijze inhoud aan.

Niki Romijn, tijdens een optreden in De Lieve Vrouw Foto: Cees Wouda

Niki Romijn, tijdens een optreden in De Lieve Vrouw
Foto: Cees Wouda

Het eerste bestaansjaar heeft menige waardevolle bijdrage opgeleverd. Zo interviewde ´medewerker van het eerste uur´ Gerard Chel een groot aantal culturele vips, van de directeur van De Flint en De Lieve Vrouw tot de curator van KAdE en tal van theatermakers. Kees Quaadgras schreef boeiende verslagen over exposities van beeldende kunst. Hanneke Kiel maakte mooie diepte-interviews, onder meer met de bijzondere Spakenburgse fotografe Joelle de Vries. De stukken over muziek van Jeroen de Valk lazen als sprankelende jazzcomposities. Johanna van der Werff gaf haar boeiende visies op architectuur en maakte verslagen van een indrukwekkend toneelstuk in Kamp Amersfoort en de Bachdag. De bijdragen van Lara Mook (literatuur) en Arnold de Valk (popmuziek) mogen op deze plek eveneens niet onvermeld blijven, net zomin als hun inzet voor Twitter en Facebook.

Het is een opsomming die – het manco van de meeste opsommingen – verre van volledig is.

Arjeh Kalmann tijdens de Preek van de Leek Foto: Cees Wouda

Arjeh Kalmann tijdens de Preek van de Leek
Foto: Cees Wouda

Wat is een (digitaal) cultureel platform zonder beeldmateriaal. Eempodium.nl heeft het geluk dat diverse topfotografen hun medewerking verlenen. Cees Wouda en Walter Goyen leverden tal van bijzondere foto´s aan. Spectaculair was de serie die Walter maakte van Orfeo Underground, de productie van Holland Opera in de parkeergarage van het Eemhuis. De gevarieerde interesse van Cees zorgde voor een breed scala aan fraai vormgegeven, trefzekere portretten en in beeld gevangen podium-emoties. Voor elke artiest moet het een voorrecht zijn om door Cees gefotografeerd te worden. Ook Cees de Vries en Henry Krul toonden hun kunnen, net als Bert van As, wiens reportage over de modeshow van Chris Nauta in het Eemhuis een groot aantal bezoekers trok.

Orfeo Underground Foto: Walter Goyen

Orfeo Underground
Foto: Walter Goyen

Orfeo Underground Foto: Walter Goyen

Orfeo Underground
Foto: Walter Goyen

Vooruitkijken

´Stilstand is achteruitgang´. Een cliché dat daarom niet minder waar is. Voor het komende jaar heeft Eempodium.nl een groot aantal plannen. Een lang gekoesterde wens is om de website beter toegankelijk te maken voor mobiel gebruik. Dat moet er nu echt een keer van komen. Verder is het streven de organisatie een professionelere basis te geven, waarvoor contact wordt gezocht met diverse fondsen. Een nog vollediger uit-agenda staat hoog op het verlanglijstje. Net als de wens om de platformfunctie uit te breiden naar kunstenaars, zodat Eempodium.nl ook voor hen het culturele platform van Amersfoort en omgeving wordt.

Modeshow Chris Nauta Foto: Bert van As

Modeshow Chris Nauta
Foto: Bert van As

Het optreden van Midnight Blue op zaterdagavond 14 februari begint om 21.00 uur. Het Amersfoortse trio speelt rock, blues, soul en jazz, alles in een semi-akoestische bezetting. De band bestaat uit zangeres Eline de Boer, zanger/gitarist Aldo Swager en contrabassist Jeroen de Valk.

Midnight Blue Foto: archief Jeroen de Valk

Midnight Blue
Foto: archief Jeroen de Valk

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *