Cabarettalenten in De Tuin

De  halve finalisten van de Wim Sonneveld prijs try-outen zich momenteel helemaal suf als voorbereiding op de bloedstollende halve finale in Theater Bellevue in Amsterdam. Try-outen betekent dat deze cabarettalenten het land ingaan om het publiek kennis met hen te laten maken. Ook Leusden wordt aangedaan. Woensdag 12 maart staan drie van de zes halve finalisten in De Tuin.

Het Amsterdams Kleinkunst Festival scout jaarlijks cabarettalenten. In het verleden waren dat bijvoorbeeld Thomas Acda, Van der Laan en Woe, Claudia de Breij en Pieter Derks. Tijdens audities strijden die talenten om een plek in de halve finale van de Wim Sonneveldprijs. Matroesjka, Filip Noorman en ´De blonde jongens en Tim´ tonen hun kunnen eerst in De Tuin.

Matroesjka  verhaalt over buurjongen, oma en tandarts. Een voorstelling vol tragikomische liedjes en sketches over twijfelachtige helden en wonderlijke figuren. Lisa Loeb en Janneke Rinzema laten zien en horen wat er zich in hoofden en achter deuren van mensen afspeelt.

Flip Noorman heeft tijdelijk de neurotische aandoening Bellse Parese. De verlamde linkerkant van zijn gezicht weigert steeds; de ‘gezonde’ rechterkant loopt in de pas. Een conflict tussen de geïnfecteerde schreeuwpoëet en de minnaar van het vrouwenhart.

De blonde jongens en Tim stellen: ‘Wat als onze vaderlandse literaire grootmeesters hun teksten hadden gecombineerd met vrije jazz improvisatie?’ ‘Is autowassen één woord?’ ‘Kijk en ervaar spectaculaire televisie, maar dan live!’ Kort en krachtig zijn hun jongensbroekjes. Is daar alles mee gezegd, of niet?

Halve finalisten Wim Sonneveldprijs, woensdag 12 maart in De Tuin in Leusden. Kosten: 7,50 . Aanvang 20.15 uur. Meer informatie op www.detuininleusden.nl en www.amsterdamskleinkunstfestival.nl

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.