Bunschoten-Spakenburg krijgt jeugdtheaterschool

De gemeente Bunschoten-Spakenburg krijgt een eigen jeugdtheaterschool. Initiatiefnemers zijn het Cultuur Platform Bunschoten Spakenburg, Het Pand en Cultuur Coördinator Aafje Hunink. Eind februari beginnen de eerste lessen in Het Pand aan de Spuistraat in Spakenburg.

,,In het afgelopen jaar is het idee tot stand gekomen dat het leuk en waardevol zou zijn voor de kinderen in Bunschoten-Spakenburg om in hun eigen dorp de mogelijkheid te hebben om te leren en te oefenen met theater”, licht Aafje Hunink toe. ,,Theater lijkt in Bunschoten soms een ondergeschoven kindje in vergelijking met beeldende kunst en muziek. ” Daarin wordt volgens de Cultuur Coördinator dus verandering gebracht. ,,De gemeente Bunschoten en de Rabobank Randmeren vonden de jeugdtheaterschool zo’n goed idee, dat ze een financiële bijdrage hebben gedaan om de jeugdtheaterlessen in de opstart te ondersteunen.”

De lessen worden verzorgd door dramadocente en theatermaker Meike Wester. ,,Theater draagt bij aan zelfverzekerdheid en leert kinderen samen te werken met anderen. Het geeft kinderen de kans om op een speelse manier expressie te geven aan emoties en zo op verschillende manieren hun gedachten en creativiteit te uiten. Ze leren improviseren en hun fantasie in te zetten. Belangrijk is ook om met aandacht naar de ander te kijken en om zelf in de spotlight te mogen en durven staan”, vertelt Wester enthousiast. ,,Theater maken kan je niet zonder elkaar dus samenwerken en op elkaar vertrouwen, is een van de eerste stappen tijdens de cursus. Samenwerken naar een voorstelling en applaus ontvangen (een goede ervaring) geeft zelfvertrouwen.”

De lessen gaan op de woensdagen plaatsvinden vanaf maandag 26 februari en zullen voorlopig starten met een cursus voor leerlingen van groep 3,4 en 5 en een cursus voor de leerlingen van groep 6,7 en 8. De locatie is Het Pand,

Meer informatie is te verkrijgen bij Aafje Hunink via info@cultuur-makelaar.nl.

Joelle de Vries (www.joelledevries.nl)

Foto´s: Joelle de Vries (www.joelledevries.nl)

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.