Stoelendans en vintagemarkt bij Beauforthuis

In het Beauforthuis in Zeist vindt tijdens Pasen een stoelendans plaats. Het theater gaat zijn oude, versleten theaterstoelen vervangen. Een groepje studenten van de Hogeschool van Amsterdam helpt hierbij en organiseert een publiekstest op Goede Vrijdag en de beide Paasdagen. Bezoekers kunnen dus helpen de beste nieuwe theaterstoelen uit te kiezen.

stoelendans (1)

De huidige rode stoelen (in 1998 tweedehands verkregen van het theater De Lieve Vrouw Theater in Amersfoort) zijn versleten, zwaar en moeilijk stapelbaar. Vier studenten van de Hogeschool van Amsterdam merkten onlangs op dat het hoog tijd is dat er nieuwe theaterstoelen komen. ,,Nu de kerkzaal zo mooi wordt opgeknapt en de luchtcirculatie wordt verbeterd, wordt het tijd ook de theaterstoelen te vervangen.” De directie van het theater was het daarmee van harte eens, temeer er wekelijks wel een paar stoelen sneuvelen…

Bij het optreden van Leonie Jansen op Goede Vrijdag worden de kandidaat theaterstoelen gepresenteerd. Ook tijdens de Paasdagen zijn ze te zien en uit te proberen.

Er ligt een vragenlijst klaar voor de bezoekers om te helpen bij de definitieve keuze.

Op Eerst en Tweede Paasdag (vanaf 10.00 uur) organiseert het Beauforthuis bovendien een vintagemarkt (of garage sale). De blauwe stoelen met de flexibele rugleuning (collectorsitem), de jaren dertig notariskast, de houten stoeltjes van de Haagse School, de jaren ’50 schoolstoeltjes en meer: alles gaat de deur uit. De opbrengst van de vintagemarkt wordt gebruikt voor de aanschaf van de nieuwe stoelen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.