Avondje drummen met Cesar Zuiderwijk

Ruim tweehonderd bezoekers bezochten zaterdagavond de voorstelling Drummoires van Cesar Zuiderwijk in theater De Speeldoos in Baarn. Voor de muziekananalfabeten onder de lezers: Cesar Zuiderwijk is de drummer van The Golden Earring, internationaal gezien waarschijnlijk de grootste rockband die Nederland ooit heeft gekend. Hun aloude ‘Radar love’ met daarin de beroemdste drumsolo uit de Nederlandse rockgeschiedenis is nog steeds regelmatig op de Amerikaanse radio te horen.

Drummoires is alweer de vierde solovoorstelling waarmee Zuiderwijk door het theaters van het land trekt. Het was wellicht een tegenvaller voor theater De Speeldoos dat de grote zaal niet was uitgekocht. De drumfanaten en/of Golden Earring fanaten die wel aanwezig waren, kregen menig stoer verhaal opgedist over ontmoetingen met (andere) wereldberoemde bands en drummers.

Wellicht nog interessanter was de uitleg die Zuiderwijk gaf over de ritmes die hij speelt in diverse Golden Earring-hits, vanzelfsprekend afgewisseld met het nodige drumgeweld.

cesarzuiderwijkdrumworkshop

Aan de drummoires vooraf ging een workshop drums, in de kleine zaal van De Speeldoos. Van de ruim tweehonderd bezoekers had zich daarvoor bijna de helft opgegeven. Bijzonder aan de workshop was dat Zuiderwijk hierin ook aandacht besteedt aan eleltronische drums. Zoals hij het zelf al eerder verwoordde: “Een van de meest gestelde vragen die ik tijdens workshops krijg is: wat vind je van elektronische drums? Daarom doe ik vanaf nu workshops met zowel elektronische als akoestische drums.”

Of de tips van Zuiderwijk in vruchtbare aarde zijn gevallen, mag in de toekomst blijken. Wellicht bij een nieuwe wereldhit van een nu nog onbekende Nederlandse band. Met spetterende drumsolo, vanzelfsprekend.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.