Toon, sixties en bijenteelt in ‘rondje cultuur’ Eemnes

Op 15 mei wordt in Eemnes het laatste plaatselijke ‘rondje cultuur’ van dit seizoen gehouden. Gastheer Gerard Beentje ontvangt kunsthistorica Diana Kostman en de imker Kees Bakker. Verder praat radio en tv maker Kick van der Veer samen met Maurice Hermans over de kleinkunst van Toon (Hermans).

De liefde voor theater heeft Maurice Hermans (64) meegekregen van zijn ouders. Vanaf zijn 20e assisteerde hij zijn vader in zeven Onemanshows. Samen met zijn broers beheert hij nu het culturele erfgoed van Toon. In het gesprek met Kick van der Veer (o.a. Andermans Veren) komen anekdotes, nieuwe en oude liedjes aan bod.

Speciale gast is John van Elk. Meer dan 27 jaar was John de technische steun en toeverlaat van de Onemanshow.

John van Elk samen met Toon Hermans

John van Elk samen met Toon Hermans

Diana Kostman is kunsthistorica. Ze geeft kunsthistorische cursussen en schrijft teksten voor kunstenaars. Tijdens het ‘rondje cultuur’ vertelt ze over haar vak, symboliek in de kunst, de sixties met hun Pop Art, mode, muziek en films en haar favoriete kunstenaar uit de 19 eeuw, Henri de Toulouse-Lautrec. Volgens Kostman zijn er “meer overeenkomsten tussen Warholl en de Toulouse-Lautrec dan je zou denken.”

Imker Cees Bakker

Imker Cees Bakker

De 79 jarige Cees Bakker is al sinds 1950 lid van de Imkersvereniging Blaricum, Eemnes Huizen en omstreken. Het behouden van de bijenpopulatie en het bezig zijn met bijen is voor hem een pure hobby. Tijdens het ‘rondje cultuur’ neemt Bakker de bezoekers mee naar de fascinerende wereld van de honingbij. Hij laat ook zien wat de Imkersvereniging Blaricum doet om de bijenpopulatie in stand te houden en geeft enkele culinaire honingtips.

Aanvang: 20.00 uur. Locatie: De Hilt in Eemnes. De toegang is gratis.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.