Moord in Eemnes

Foto: Chris Meeder

Foto: Chris Meeder

Spanning, onverwachte wendingen, bloedvergieten en humor. Dat staat de toeschouwers te wachten tijdens het toneelstuk ‘Moordspel’, gespeeld door toneelvereniging Deo et Arti uit Eemnes. Het is een vertaling van het stuk ‘Deathtrap’ van de beroemde schrijver Ira Levin.

Als gevolg van zijn zoveelste theaterflop op rij, gaat de toneelschrijver Flint Schouten gebukt onder een zware writer’s block. Dan ontvangt hij het script Moordspel, een regelrechte theaterhit, geschreven door zijn oud-studente Pien de Graaf. Ze zoekt hulp bij de oude meester om het stuk te verbeteren en Flint nodigt Pien bij hem thuis uit. Hij ontdekt dat Pien het stuk aan niemand heeft laten lezen en dat zelfs niemand het bestaan ervan kent. Jaloezie en hebzucht steken de kop op en in het hoofd van Flint ontstaat een moordzuchtig plan.

Ira Levin schreef meesterwerken als ‘Rosemary’s Baby’ en ‘A Kiss Before Dying. Naast boeken schreef hij ook een aantal succesvolle toneelstukken. ‘Deathrap’ (1978) was de langst lopende humoristische thriller op Broadway ooit.

Cast: Gert-Jan van de Weijer, Annemiek Dombroek, Kasper Tacke, Marlies Kruizenga, Angelique Scherpenzeel.
Regie: Dorry Erkelens. Regieassistent: Chris Meeder.

Kaarten zijn te bestellen via reservering@hasselbak.nl of telefonisch 06-43866771. Locatie: Theater de Hasselbak, Hasselaarlaan 1d, Eemnes. Speeldata: 13,14,15,20,21 en 22 maart 2014. Aanvang 20.15 uur. Entree: 12 euro.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.