De bitterzoete dialoog van Zoetstof boeit tot het einde

Met ZOETSTOF wordt door theatergroep De Vlieg de relatie tussen drie broers op een indringend wijze dichtbij gebracht. Al vanaf de eerste scene, waarin de broers Ruud, Kees en Joppe na afloop van de begrafenis, eh crematie van hun vader na lange tijd weer eens samenkomen in het ouderlijk huis, word je gegrepen door de onderhuidse toon binnen hun relatie. In deze nieuwe productie van de theatergroep en uitgevoerd door de acteurs Laurens van Lottum, Tim Schmidt en Teun Smits worden kleinmenselijke gedragingen op een zwarte en licht-komische manier neergezet.

Het hoofdingrediënt van ZOETSTOF is de bitterzoete dialoog tussen de drie broers, zich afspelend in de stilte van het ouderlijk huis, slechts af en toe verstoord door het geluid van een overvliegende Boeing. Gaandeweg worden de eigen problemen van de broers duidelijker en komt dat wat nooit is uitgesproken op tafel.

Geen van de broers heeft zich gehoord gevoeld door hun vader. De oppervlakkigheid van de contacten tussen de broers en hun ouders heeft hun van elkaar verweesd. De crematie van vader heeft ervoor gezorgd dat broers elkaar na jaren weer eens echt in de ogen kunnen kijken. Zoetstof geeft een mooi beeld hoe het kan lopen als je door je eigen overtuiging niet meer in staat bent de ander te zien zoals hij is. Van Lottum, Schmidt en Smits brengen ZOETSTOF op een dermate boeiende, natuurlijke en confronterende wijze, waarmee alle tijd verdwijnt.

Regie: Linda Zijl, tekst: Teun Smits, techniek: Ate Jan van Kampen.

Eempodium geeft 2 kaarten weg voor de voorstelling van 22 maart onder de delers van het bericht op Facebook!
Zoetstof is te zien in Theater de Lieve Vrouw op donderdag 22 maart, aanvang 20.30 uur, bestel hier kaarten.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.