Vijf sterren trio op podium Beauforthuis

foto: Geert Vandepoele

foto: Geert Vandepoele

Op zondag 2 maart speelt het trio Reijseger Fraanje Sylla in het Beauforthuis in Zeist (Austerlitz). Behalve de nodige internationale aandacht ontving de groep ook in Nederland positieve recensies. Zo plaatste de Volkskrant maar liefst twee vijfsterrenrecensies in een week tijd.

De drie bandleden zijn allemaal meesters op hun instrumenten. Een concert van hen is een belevenis. Muziek kan met je op de loop gaan, zo is de ervaring van muzikanten en publiek.

Ernst Reijseger speelt cello. Hij entertaint en improviseert. Jazz, filmmuziek, wereldmuziek: op zijn celloklanken valt (gelukkig) geen etiket te plakken.

Harmen Fraanje studeerde piano aan het conservatorium. Hij is nog steeds razend nieuwsgierig naar de mogelijkheden van zijn instrument en zoekt zijn uitdaging en inspiratie in vele richtingen en stijlen.

Mola Sylla komt uit Dakar, Senegal. Hij leek voorbestemd timmerman te worden, maar een vriend overtuigde hem de muziek in te gaan. Hij is vocalist en bespeelt een aantal West-Afrikaanse instrumenten die in Europa niet echt bekend zijn. Eén daarvan is de m’bira, een soort duimpiano.

Bij het Duitse label Winter & Winter bracht Reijseger Fraanje Sylla de cd ‘Down Deep’ uit. Deze cd kreeg in de Volkskrant vijf sterren, net als het releaseconcert in het Bimhuis in Amsterdam. Het concert in het Beauforthuis maakt deel uit van een internationale tournee om de cd te presenteren.

Datum: zondag 2 maart. Aanvang 17.30 uur. Entreeprijs 15 euro.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.