Smakelijk voorproefje Recordstoreday met MY BABY

MY BABY gaf zaterdagmiddag een verrassingsconcert in platenzaak Velvet Music (ex-Nootzaak, gelegen op hoek Havik/Krommestraat). Het was een voorproefje van Recordstoreday op zaterdag 18 april. Fotograaf Henry Krul was erbij en was onder de indruk van de ´bevlogen hippies´. 

 

[slideshow_deploy id=’7595′]

 

Vorig jaar had Velvet een geweldig programma met onder anderen Kensington, Blaudzun, Clean Pete, Taymir en MY BABY. Die laatste band kende ik niet, maar sinds dat optreden ben ik fan (en dat ben ik niet zo heel gauw). MY BABY  bestaat uit Cato van Dijck (zang en gitaar), Daniel de Vries (gitaar) en Joost van Dijck (drums en zang).  De muziek die ze maken is te omschrijven als een bijzonder smakelijk brouwsel van blues, soul, gospel en een flinke snuf funk.

Afgelopen maanden toerde de band door Nieuw Zeeland en leverden ze bijdragen aan de nieuwe cd van Henny Vrienten.

Op zaterdag 28 maart stonden ze om 13.30 uur ineens op uitnodiging weer in de Velvet. En dat wisten velen, getuige de flinke opkomst. Logisch want dat wil je toch niet missen. Drie kwartier hypnotiserende muziek door een soort bevlogen hippies. Ti: Check vooral hun twee cd’s want ze zijn de moeite waard.

Graag waren ze op 18 april weer naar Amersfoort gekomen maar ‘helaas’ schijnen ze in Glasgow te zitten. Ze zijn dan namelijk met niemand minder dan Seasick Steve op tour in de UK.

Wat de Recordstoreday Amersfoort aan artiesten programmeert is nog geheim, maar niet lang meer. Nieuw is in elk geval dat er voor Velvet een podium komt te staan waardoor er nog meer publiek dan andere jaren kan meegenieten.

Meer foto´s op mijn website.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *