Sinatra herleeft in Figi

Glitter en glamour in Zeist; kan dat? U kunt het zelf constateren op zondag 29 maart, als Peter Rip het Las Vegas van weleer doet herleven met een brunch in Figi. Hij brengt er met diverse gasten en zelfs de complete bigband On The Move een ode aan de vriendenclub die Frank Sinatra er in de jaren vijftig op nahield.

Dat zootje ongeregeld werd ‘The Rat Pack’ genoemd en bestond uit entertainers die tegen elkaar opboden als het ging om laat opblijven, drank innemen, vrouwen versieren en anderszins de beest uithangen.

Maar tegelijkertijd boden ze ook muziek en entertainment van de bovenste plank. Quasi onserieus, achteloos – ‘cool’ was een term die ze voortdurend bezigden – maar ondertussen. Bij gezamenlijke optredens wisselden scherp getimede dialogen en werk uit The Great American Songbook elkaar af. Overdag maakten ze films die er ook niet om logen; onder meer Ocean’s Eleven, niet te verwarren met de veel latere remake met George Clooney.

Peter-Rip

De goedlachse rasentertainer Peter Rip poseert voor Zandfoort aan de Eem – Foto Jeroen de Valk

 

Peter Rip is zowat de enige crooner in Amersfoort en omgeving en neemt daarom, als hij Sinatra’s Rat Pack doet herleven, de rollen van Sinatra én Sammy Davis jr én Dean Martin én Joey Bishop én Peter Lawford op zich. Wordt dat wat? Kan hij dat wel? Ook nu geldt: eerst zien en vooral luisteren, dan pas oordelen.

Hij weet zich gesteund door een waarlijke diva: Lucette Snellenburg, tevens een hoog scorende Voice Of Holland-kandidaat en een onder insiders vermaard zangpedagoog. De twee krijgen ondersteuning van de professionele bigband On The Move. De tweede set wordt verzorgd door Rip, Snellenburg en een combo onder leiding van pianist Jean-Louis van Dam. Het personeel van Figi zorgt er intussen voor dat niemand hongerig of dorstig achterblijft. Ook dat is hélemaal in de traditie van The Rat Pack. Sinatra bekijkt het heel ‘cool’ vanaf een wolkje, ziet dat het goed is en proost met groot glas champagne. Net als al die mensen daar beneden in Figi.

Peter Rip, Lucette Snellenburg en bigband On The Move brengen ‘Sinatra’s Rat Pack’; zondag 29 maart, Figi, Zeist. 11.00 uur: ontvangst met koffie, 11.30 uur: concert, 12.30 uur: brunch en levende muziek tot 14.30 uur.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *