Pianobattle tijdens Festival Achter de Linie

Een interessante pianobattle op drie vleugels op woensdagavond 23 juli om 19.30 uur tijdens Festival Achter de Linie. Een gevecht tussen Jeroen van Veen met zijn voorliefde voor minimal music, en Rinze Posthuma, ras improvisator met zijn roots in de pop.

Festival Achter de Linie bij avond - Fotograaf: Foto Marjoleine

Festival Achter de Linie bij avond – Fotograaf: Foto Marjoleine

De heren improviseren een uur lang op klanken en ritmes, dagen elkaar uit, nemen thema’s en melodieën van elkaar over en vertellen zo een verhaal. Van opzwepende riffs tot brede klankvelden. Hierbij gebruiken ze de vleugels die in het Beauforthuis staan: Fazioli, Steinway en de nieuwste aanwinst de Bechstein.

Pianist Jeroen van Veen kennen we o.a. van zomerprojecten als de Canto Ostinato, Tubular Bells en Insight. Rinse Posthuma is een geboren improvisator die soms aan Keith Jarrett doet denken maar zijn pop-verleden bij oa Sweet d’Buster zeker niet verloochent.

Vanaf 17:00 uur staat Daan’s Exotische Droomcamper met heerlijke Indiase gerechten op het terras. Kom lekker eten voordat je naar het concert gaat. En om 21:00 uur een boswandeling bij schemering en aansluitend wordt een kampvuur ontstoken.

Festival Achter de Linie
Het Beauforthuis is in de maanden juli en augustus het decor van Festival Achter de Linie. Dit festival biedt elke avond om 19:30 uur een concert, workshops, wandelingen, kampvuren en een zes-daagse pianocursus voor kinderen. De nieuw verkregen Bechstein-vleugel zet de teller van de Beauforthuis-vleugels op drie en daarom staan bijzondere optredens met de drie vleugels centraal.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.