Tubular Bells door drie vleugels in Beauforthuis

Een unieke uitvoering van Mike Oldfields Tubular Bells speciaal bewerkt voor en uitgevoerd op drie vleugels en één synthesizer op woensdagavond 9 juli in het Beauforthuis. De pianisten Jeroen & Sandra van Veen en Marcel & Elizabeth Bergmann spelen op een Fazioli, Steinway en een Bechstein. 

Het album ‘Tubular Bells’ is geschreven door Mike Oldfield en uitgebracht in 1973. Het openingsthema van Tubular Bells, dat o.a. in de film ‘The Exorcist’ werd gebruikt, gaf het album veel publiciteit en werd een soort herkenningstune voor het hele album. Mike Oldfield heeft een enorm oeuvre en is bekend bij een brede groep van muziekliefhebbers.

De musici bespelen een Fazioli-, Steinway- en Bechsteinvleugel en synthesizer. De Bechstein is onlangs verkregen uit een nalatenschap en staat vandaag voor het eerst op de Beaufortplanken.

Concertserie Achter de linie
Achter de Linie presenteert deze bijzondere concertserie, waarin de drie vleugels worden bespeeld door een verscheidenheid aan pianisten. Festival Achter de Linie vindt plaats van 21 t/m 26 juli met o.a. pianoworkshops voor jongeren en zomeravond-concerten.

wo 9 jul ’14, 20:30
3 VLEUGELS: TUBULAR BELLS

zo 13 jul ’14, 17:30
3 VLEUGELS: PORTRAIT OF OSCAR PETERSON

zo 20 jul ’14, 17:30
3 VLEUGELS EN KISTORGEL: DE CANTO OSTINATO

zo 3 aug ’14, 17:30
3 VLEUGELS: INTERNATIONAAL BOOGIE WOOGIE & PIANOBLUESCONCERT

vr 15 aug ’14, 20:15
3 VLEUGELS – DANIËL WAYENBERG & MARTIN OEI

zo 24 aug ’14, 17:30
3 VLEUGELS: TANGO, CUBA & JAZZ

Voor meer informatie kijk op www.achterdelinie.nl en www.beauforthuis.nl.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.