Kamermuziekfestival Amerfortissimo dit jaar op drie locaties

Voor het zesde achtereenvolgende jaar organiseert violiste Lonneke van Straalen het kamermuziekfestival Amerfortissimo. Van donderdag 14 t/m zondag 17 april worden er op maar liefst drie locaties concerten, masterclasses en een kinderconcert gegeven. Festivalhart is uiteraard wederom de Sint Aegtenkapel, met als nieuwe locaties de Rochuskapel en de Mannenzaal. Elk concert duurt maximaal 60 minuten. Geprogrammeerd staan zowel gerenommeerde topmusici als jonge talenten uit de regio.

Het openingsconcert in de Mannenzaal aan de Westsingel op donderdag 14 april, wordt verzorgd door de Argentijnse bandoneonist Santiago Cimadevilla, Lonneke van Straalen en het Ragazze Quartet (aanvang 20.00 uur). Vrijdag vindt een bijzonder concert plaats in de Rochuskapel aan de Pothstraat met schrijfster Franca Treur. Lonneke van Straalen speelt Haydns ‘Zeven laatste woorden’ en Franca Treur brengt een beeldend literair verhaal (20.00 uur).

Zaterdag is er in de Sint Aegtenkapel een masterclass met leerlingen van Scholen in de Kunst, een workshop zelf een instrument maken voor kinderen (3+), een middagconcert muziek en dans ‘Bach, net zo maar anders’, en vervolgens om 20.00 uur en 21.30 uur twee avondconcerten. Het festival eindigt op zondag met drie uitvoeringen in de Sint Aegtenkapel: ‘Dromen over Spanje’, met muziek van Sjostakovitsj, Ibert en Elgar (11.00 uur), ‘De kracht van Amersfoort, door ensembles van Scholen in de Kunst (13.30 uur), en het slotconcert (aanvang 16.00 uur) ‘Ravel’, waarbij strijkers, houtblazers en harp vier werken spelen uit verschillende periodes van zijn leven.
Voor alle concerten en activiteiten kijk op www.amerfortissimo.nl

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.