JazzPodium in Observant: The King, The Ghost and I

Klassieke melodieën afgewisseld met virtuoze jazzsolo’s, groovy ritmes en avontuurlijke overgangen van ballad naar uptempo. Dit belooft het optreden van The Ghost, the King and I met het Metropole StringQuartet op 1 november in de Observant. Het eerste optreden onder de vlag van JazzPodium Amersfoort dat dit seizoen De Observant als vast podium heeft gekozen.

Nog steeds is er live jazz te horen op de gebruikelijke woensdagavonden en nu ook maandelijks een bijzonder concert op zondagmiddag. Deze concerten vinden plaats in de Schutterzaal. De nieuwe serie wordt op zondag 1 november gestart door de bijzondere samenwerking tussen The Ghost, the King and I en het Metropole StringQuartet.

In de zomer van 2013 benaderde ‘The Ghost’ (Frans van Geest), ‘The King’ (Vincent Koning) & ‘I’ (oprichter Rob van Bavel) het Metropole Orkest met een idee. Originele jazz gebaseerd op klassieke composities, gespeeld door het trio (piano, contrabas, gitaar) aangevuld met de strijkers van het Metropole Orkest. De keuze voor Metropole Orkest Strings lag voor de hand. De musici zijn veelal klassiek geschoold, maar bezitten de speciale timing die nodig is jazz te spelen.

Dit leverde een album met negen composities door Rob van Bavel op. Dit wordt op deze zondagmiddag live, in kleine bezetting uitgevoerd in samenwerking met het ‘Metropole StringQuartet’ wat onder leiding van Arlia de Ruiter staat.

The Ghost the King and I (Large)

Rob van Bavel is zowel in klassiek als jazz goed thuis. Hij zegt hierover in een interview in Jazz International Rotterdam: ‘We spelen naast eigen stukken ook klassieke werken van onder andere Debussy. Het is een muzikale taal die heel dicht bij jazz ligt en dus bij mij. We hebben die stukken behoorlijk bewerkt en er nieuwe composities van gemaakt. Soms gebruiken we de oorspronkelijke melodie, soms het akkoordenschema en daar improviseren we mee. Mijn vader was klassiek pianist en ik heb zelf lang en serieus klassiek piano gestudeerd. Het is voor mij heel natuurlijk om me tegelijkertijd in die twee werelden te bewegen. Ik weet niet beter.’

De aanvang is 16.00 uur en de entree € 5,00.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.