Nog even geduld: en Amersfoort is vier dagen podium voor jazz

Het programma van Amersfoort Jazz staat inmiddels online. Drie dagen, wat zeg ik? bijna vier dagen wordt Amersfoort letterlijk ondergedompeld in jazz en aanverwante stijlen. Ik kan bijna niet wachten op deze -alweer- 41e editie van het festival. Natuurlijk ontbreekt het vaste meubilair niet: Peter Beets is niet achter de vleugel weg te slaan, zijn broer Marius speelt er immer zijn contrabas en organisator Alexander Beets jamt ongetwijfeld zijn partij tenorsax samen met terug-van-weg-geweest Mr. Koh Saxman.

Wie van drukwerk houdt koopt nu alvast het nieuwste nummer van Jazzism, met maar liefst 12 pagina’s over Rabobank Amersfoort Jazz. In het nummer worden alle onderdelen van het programma toegelicht: de Artist in Residence (Jasper van ’t Hoff, winnaar van de Buma Boy Edgar Prijs 2018) , Focus on World Jazz from Israël, Accents in World Jazz from the Balearic Islands & Catalonia, de wandelingen door de stad onder de titel van ‘Amersfoort Jazz Heritage Walks’, het Sena Performers International Jazz Laureate Festival, The Next Generation of Dutch Jazz, Living Legends, World Jazz Synergy. Tsjonge jonge.

Op zondag 5 mei kan alvast worden afgestemd op het radioprogramma van Co Live! rechtstreeks vanuit Nick Vollebregt te Laren tussen 14.00 en 16.00 uur met optredens van het Sun-Mi Hong Quintet, Irene Reig, Miguel Rodriguez Trio en Marutyri. Zowel de artiesten als de organisatie (Alexander Beets natuurlijk) van Amersfoort Jazz zullen worden geïnterviewd door Co de Kloet.

Op donderdag 23 mei vindt de Amersfoort Jazz openingsavond plaats met Chicuelo & Marco Mezquida, de Spaanse flamencomeesters op gitaar en piano en na de pauze een Tribute to Dexter Gordon met drummer Eric Ineke en zijn band: Sjoerd Dijkhuizen, Gideon Tazelaar, Marius Beets, Timothy Banchet en ook zangeres Deborah Brown (USA) zal op het podium staan. www.amersfoortjazz.nl

foto Walter Goyen

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.