Muzikale ontmoeting achter drie vleugels

De Argentijnse pianist Juan Pablo Dobal, de Cubaan Ramón Valle en de Nederlandse jazzpianist Mike del Ferro delen hun liefde voor Latijns-Amerikaanse muziek. Op zondag 24 augustus spelen zij op drie vleugels in het Beauforthuis (Austerlitz). Tango, Cubaanse muziek en jazz wisselen elkaar af en versmelten.

Dit concert is een muzikale ontmoeting achter drie vleugels: een Bechstein uit 1930, een Fazioli uit 2004 en een Steinway uit 1880. Een bijzondere situatie: het Beauforthuis beschikt deze zomer over drie vleugels, met alledrie een prachtig en uniek geluid.

Mike del Ferro (Amsterdam) is een internationaal geroemd pianist met een enorme muzikale veelzijdigheid, variërend van solo recitals tot crossovers met traditionele muziek. Dit laatste in de meest uiteenlopende landen over de hele wereld.

Juan Pablo Dobal verhuisde in 1989 van Argentinië naar Amsterdam. Sinds 2010 is hij de vaste pianist van het tangoduo met bandoneonist Carel Kraayenhof en het Kraayenhof Tango Ensemble. Hij speelde al vele malen in het Beauforthuis, w.o. met Kraayenhof en in een pianobattle op twee vleugels met Bert van den Brink.

‘Het grootste talent onder onze jonge pianisten,’ zei latin-grootheid Chucho Valdés ooit over Ramón Valle op zijn debuut-album in 1993. Sindsdien speelt Valle over de hele wereld met uiteenlopende muzikanten. Hij heeft een uitstraling en grote expressiviteit in zijn vertolkingen waarmee hij het publiek onmiddellijk voor zich weet in te nemen.

Datum: zondag 24 augustus. Aanvang 17.30 uur. Entree € 17,50
Meer informatie en kaartverkoop: www.beauforthuis.nl

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.