Houston Person: “Met jazz kun je alle kanten op”

Voor JazzPodium Amersfoort hebben de broers Marius en Alexander Beets het initiatief genomen om enkele avonden geheel te wijden aan legendarische musici uit de jazz. Tijdens deze avonden in Stadscafé de Observant wordt niet alleen muziek gespeeld van deze ‘Legends’, maar wordt ook verteld over de artiest, zijn hoogtepunten en het genre. Marius maakt de arrangementen en stelt samen met Alexander het verhaal samen. Per avond worden andere gastmusici uitgenodigd. Op woensdag 11 maart staat tenorsaxofonist Houston Person centraal. Saxofonist Rolf Delfos is de gastartiest deze avond.

Tenorsaxofonist Houston Person was in 2017 nog Artist in Residence tijdens Amersfoort Jazz. Met zijn 85 jaar is Person een vertegenwoordiger van een uitstervend ras, die vele tientallen platen opnam, aan de zijde van Etta Jones, Buddy Tate, Horace Silver en bassist Ron Carter, om er maar een paar te noemen. Person beschikt over een romige, volle sound en een innemende podiumpersoonlijkheid, die hem breed inzetbaar maakt voor een scala aan stijlen. Hij is dan ook niet eenkennig. “Veel mensen maken de vergissing dat jazz één bepaalde muziekstijl is. Dat is niet het geval, met jazz kun je alle kanten op. Ik ben opgegroeid met gospel, soul, country music, en blues, en af en toe mag de muziek best rocken.” Alexander en Marius Beets belichte deze avond de veelzijdigheid in het repertoire.

Dit concert is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten en is tevens een opmaat naar Rabobank Amersfoort Jazz. De volgende editie van dit festival is van 14 tot en met 17 mei 2020. Aanvang 20:30 uur, entree € 5,00

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.