Vijf bands strijden om Grote Prijs van Leusden

Op het podium van De IJsbreker in Leusden vindt zaterdagavond de finale van de Grote Prijs van Leusden plaats. Vijf bands hebben zich geplaatst voor de eindstrijd van alweer de 21e editie: The Ame, Drunk Soda, Spenk, Strolling the yards en New Arrivals. Vanaf 21.00 uur barst het pop- en rockgeweld los. Om 02.00 uur is de winnaar bekend.

Eind januari vonden de voorronden plaats. Twaalf bands kregen elk twintig minuten podiumtijd. Drie finalisten werden gekozen door de jury, het publiek mocht een winnaar aanwijzen en de vijfde finaleplek was voor de ‘runner-up’ (niet rechtstreeks gekozen band met beste jurybeoordeling en meeste stemmen publiek).

De vijf finalisten van 2014 hebben allemaal hun eigen stijl en invloeden:

The Ame haalt zijn invloeden uit de rock van de jaren 60, 70 (Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Rolling Stones en Elvis Presley) en probeert die in een nieuw jasje te steken. De band nam een eerste demo op tijdens de BandBunker Open Dag van Per Expressie.

Drunk Soda is een fonkelnieuwe band uit omgeving Amersfoort en bestaat uit twee mannelijke en drie vrouwelijke studenten. De voorkeur gaat uit naar het spelen van indierock. Het repertoire bestaat uit covers en eigen nummers.

SPENK is een poprockband met een gemiddelde leeftijd van negentien jaar. Met hun energieke performance en grote dosis humor zijn de jongens inmiddels wereldberoemd in Amersfoort. Ze speelden eerder in De Kelder en bij 3FM en stonden in 2010 als 16-jarigen op Lowlands! (Eén liedje in de Magneetbar, maar toch.)

Strolling the Yards is een jonge, poprockende band uit Baarn en Soest. Hun doel? Om telkens weer hun publiek te veroveren met catchy nummers en vette gitaarsolo’s. Deze muzikale, jonge honden staan niet stil en hebben al optredens gehad bij o.a. BLOKfest, Brinkpop, Soestvrijstaal en stonden in de halve finale van Clash of the Titans.

New Arrival: vijf jongens uit het mooie Amersfoort, die dansbare en catchy popliedjes maken, met hier en daar een lekker rauwe randje. Een band die zo vaak mogelijk wil oefenen op een idyllische zolder met veel bedrading, versterkers, drumkits en ander moois.

De deuren van De IJsbreker openen zaterdagavond om 21.00 uur. De entree bedraagt €5,- Meer informatie op www.ijsbrekerleusden.nl

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.