Franse maand bij theater De Tuin a commencé

Afgelopen woensdag is in theater De Tuin in Leusden de Franse maand begonnen. Na afloop van de kindervoorstelling ‘Oh la la lalalalalaaaa’ verrichtte burgemeester Annemieke Vermeulen de opening. In de komende weken staan nog diverse concerten, films, een lezing en een voorstelling met cabaretier Patrick Nederkoorn op het programma, allemaal met als thema Frankrijk.

franse maand de tuin

In de cabaretvoorstelling ‘Frankrijk voor de thuisblijvers’ geven cabaretier Patrick Nederkoorn en pianist, componist en chanteur Guido van de Meent iedereen die deze zomer niet naar Frankrijk op vakantie gaat, de mogelijkheid heerlijk te zwijmelen over en foeteren op hun favoriete vakantieland. Het tweetal belooft een leuke lichtvoetige en interactieve voorstelling met goede wijn, stokbrood, prachtige Franse chansons, een vleugje Brel en veel lekkere humor.

Patrick Nederkoorn Foto: Gerard Chel

Patrick Nederkoorn
Foto: Gerard Chel

Een ander hoogtepunt van de Franse maand belooft ‘Bon Anniversaire’ van Marijn Brouwers te worden. Charles Aznavour wordt binnenkort 90 jaar. Hij zong en schreef meer dan 1000 liedjes. Voor zijn verjaardag geeft Brouwers hem zijn liedjes in het Nederlands cadeau.

De voorstelling ‘Chopin en zijn verlangen’ springt er eveneens uit. Pianiste Regina Albrink en acteur Klaas Hofstra kijken terug op het leven van componist Chopin. Diens negenjarige relatie met George Sand vormde daarin een bewogen episode. Begonnen als een sprookje einde de relatie met een brief waarin Sand de componist beschuldigd van een verhouding met haar dochter Solange.

Het hele programma voor het vervolg van de Franse maand ziet er als volgt uit:

14 mei
‘s Middags: jeugdfilm

‘s Avonds: Open Frans Podium, met de entourage van een Frans theater

15 mei
Lezing: ‘Un jour dans la vie de Roger’. Mireille den Hartog vertelt over de bijzonderheden die ‘Roger’ tijdens zijn tocht door Frankrijk tegenkomt. De espresso 2CV eend van de reiziger is ook aanwezig. Bezoekers van de lezing krijgen gratis Brie en Franse wijn aangeboden.

17 mei
Muzikale cabaretvoorstelling ‘Frankrijk voor de thuisblijvers’.

18 mei
‘s Ochtends: Potpourri Concert. Werken van Franse componisten en muziekstukken met Franse titels worden in wisselende samenstelling en verschillende muziekstijlen gespeeld door een ensemble van muziekdocenten. Tussendoor worden er Franse gedichten voorgedragen.

‘s Middags: het Trio Diana Burta speelt ‘Blues sur Seine’: een ‘stroom’ van Franse chansons.

19/20 mei
Film: Alceste bicyclette

22 mei
Comedytrein ‘cabaret jardin’: pikante en ondeugende grappen van diverse comedians.

23 mei
Marijn Brouwers zingt Aznavour.

24 mei
Theatergroep Bruin Tapijt speelt l’improviste. Van een pique nique onder de Eifeltoren tot een duel met stokbroden.

25 mei
Chopin en zijn verlangen.

Voor meer informatie over de verschillende activiteiten, aanvangstijden en kaartverkoop: www.detuininleusden.nl of www.fransemaandleusden.nl

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.