Edison Jazz genomineerden op Rabobank Amersfoort Jazz

Woensdag 19 april zijn door de Edison Stichting de nominaties voor Edison Jazz/World 2017 bekendgemaakt. In de categorie ‘nationaal’ zijn genomineerd: pianist Dominic J. Marshall (foto), gitarist Reinier Baas en de Rotterdamse band Marutyri. Alle drie de genomineerden in deze categorie treden op tijdens Rabobank Amersfoort Jazz 2017. Marshall met zijn eigen trio (zondag 11 juni, Groenmarkt), Reinier Baas met saxofoniste Tineke Postma (zondag 11 juni, Mannenzaal) en de Rotterdamse fusionband Marutyri (zaterdag 10 juni, Onze Lievevrouwekerkhof).

Van Dominic J. Marshall zegt de jury: “een muzikant die de Europese jazz blijft verrassen en mede richting geeft”. Gitarist Renier Baas laat volgens de jury zien een vernieuwende en verrassende gitarist en componist te zijn, die “met zijn surrealistische jazz-opera Princess Discombobulatrix opnieuw een meesterwerk afgeleverd en daarmee nogmaals bevestigd dat hij tot de top van de Nederlandse jazzmusici behoort”. Over Marutyri met het album ‘Inner Movements’ (verschenen bij Challenge Records) zegt de jury “een zeer vakkundig en slim gemaakte cd met veel links naar de traditie maar ook met een geheel eigen geluid. Verschillende akoestische landschappen worden verbonden zonder dat het gekunsteld lijkt: de muzikaliteit blijft hoofdzaak.”

De prijzen gaan naar producten van bijzondere kwaliteit en worden toegekend door een onafhankelijke en vooraanstaande vakjury onder voorzitterschap van Imme Schade van Westrum. Op basis van kwaliteit en artistieke waarde heeft de jury uit de voordrachten een lijst van drie genomineerden per categorie samengesteld. De winnaars worden eind mei bekendgemaakt. De winnaar van de oeuvreprijs is reeds bekend gemaakt: de Amerikaanse saxofonist en componist Joshua Redman. De prijzen worden vrijdag 30 juni uitgereikt in het Luxor Theater in Rotterdam, tijdens Edison Jazz/World 2017.

www.amersfoortjazz.nl

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.