DeWolff en The Kik op ´gezelligste festival uit de regio´

Eind zomer 1986 werd Leusden wakker geschud door een nieuw popfestival aan de Zwarteweg.
Met optredens van o.a. I’ve got the bullets en Centerfold was de 1e editie van Puddingpop een feit.
Van de Geut verhuisde De IJsbreker en dus ook Puddingpop naar de Bavoortseweg en gaandeweg groeide Puddingpop uit tot het gezelligste festival uit de regio.

Gezelligheid, feest der herkenning, kleinschalig en een plek om Nederlands grootste en opkomende artiesten live te zien, daar stond en staat Puddingpop na al die jaren nog steeds voor. Met trots kijkt Puddingpop terug op al memorabele optredens van o.a. Claw Boys Claw, Tröckener Kecks, Rowwen Heze, Anouk, De Dijk, The Scene, Di-Rect, Racoon, Ilse de Lange, Within Temptation en nog vele anderen.

door Alice Thuss

Dit jaar viert Puddingpop haar 30ste verjaardag op zaterdag 13 juni en voor dit feestje is nu al een aantal leuke artiesten uitgenodigd.

De Sallandse rockband Bökkers scoorde verleden jaar hoge ogen met hun tweede album Morattamottamotta. Succesvolle optredens op Dauwpop, Festyland, de Zwarte Cross, het Slotconcert van Rowwen Hèze, bij Giel op 3FM, in de gevangenis in Veenhuizen en in tientallen zalen en feesttenten volgden.
Rauw, puur en eerlijk, rechttoe rechtaan rock en roll, geworteld in de blues, daar staan Bökkers voor.
Onderbroekenlol is niet besteed aan deze mannen; rauw en gruizig moet het zijn, zowel de teksten als de muziek!

Belofte van vrolijkheid en reggae: Splendid.

Belofte van vrolijkheid en reggae: Splendid.

De bezoekers van Puddingpop weten te waarderen en dus komt de Haagse formatie Splendid zorgen voor zonneschijn uit de speakers.
Deze 7-koppige band zorgt live altijd voor een knallende ervaring die naar meer smaakt. Begin 2015 ronden zij hun nieuwe album af en starten zij met een club en festivaltour nu met nog
meer zon, zee en surf: trek je slippers aan!

Velen noemen hen de beste live act van Nederland en Puddingpop is dan ook ontzettend enthousiast over feit dat zij zullen spelen op het 30 jarig jubileum.
DeWolff is een jonge psychedelische rockband uit het diepe zuiden van Nederland, opgericht in 2007 door de broers Pablo en Luka van de Poel en Robin Piso. Hun laatste en alweer 5e plaat GRAND SOUTHERN ELECTRIC is het resultaat van zeven jaar touren door Duitsland, Zwitserland,
Spanje, Italië, Frankrijk, Australië, het spelen op Europa’s grootste festivals. De jonge jongens van DeWolff zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de meest energieke en strakke band die je ooit zult zien. DeWolff live zien is een psychedelische ervaring die je jaren bij zal blijven.

DeWolff, afgelopen najaar tijdens hun  concert in De Kelder. Foto: Walter Goyen

DeWolff, afgelopen najaar tijdens hun concert in De Kelder. Foto: Walter Goyen

Nederlands bekendste Nederbietband The Kik kan aan deze line-up niet ontbreken.
The Kik is een (neder)beat band uit Rotterdam dat zich laat inspireren door helden uit de sixties. In mei 2012 verschijnt het debuutalbum Springlevend. De eerste single van hun in 2012 uitgekomen debuutalbum is het aanstekelijke beatliedje ‘Simone’ en al snel verschijnt het even vrolijke nummer ‘Springlevend’ op single. De Wereld Draait Door zo enthousiast over de band dat The Kik in het achtste seizoen de huisband van de talkshow is.

In de lente van 2014 is daar het nieuwe album 2 van de Rotterdammers. De jaren zestig zijn nog steeds in volle glorie te horen op dit album. Een paar maanden na het uitkomen van 2 staat The Kik op de Speelplaats bij 3FM en laat daar een eigen versie van Chef’Special’s ‘In Your Arms’ horen. De mannen vertalen het nummer naar ‘Schuilen Bij Jou’. Het nummer gaat viral en wordt vanaf dan regelmatig gespeeld tijdens concerten, wellicht ook op Puddingpop?

Puddingpop is 13 juni jarig en wie jarig is trakteert. Puddingpop trakteert het publiek op een feestelijke afsluiter.

De Loco Loco Discoshow is al 15 jaar een begrip in het Nederlandse en Vlaamse feestcircuit. Op festivals als Zwarte Cross, Pinkpop, Lowlands, Paaspop, Concert at Sea, Vierdaagsefeesten Nijmegen en Terschellings Oerol brachten zij het publiek in een abnormale feestelijke extase. Deze dj’s gaan verder waar anderen stoppen, want wat moet een Dj met korfbalbekers en bladblazers? De Loco’s schakelen moeiteloos tussen ouderwets niet hip en moderne vette hits. Ze grabbelen in hun platenbak naar Disco, New Wave en Rock, maar ook verrassende feestplaatjes, vette partyknallers van nu en dansplaten van de jaren ’90. Het publiek wordt als een muzikale flipperbal heerlijk heen en weer geschoten.

De line-up zal de komende tijd aangevuld worden dus houd www.puddingpop.nl en de Facebookpagina PuddingpopLeusden in de gaten.

Loco Loco Disco Show

Loco Loco Disco Show

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *