Amersfoortse muzikanten in actie voor Maxime

Soms hebben we muziek nodig om elkaar te helpen en dat gaat gebeuren…

Zanger/entertainer Peter Rip en meer prominente Amersfoortse artiesten staan op zondagmiddag 24 juni op de Groenmarkt met een benefiet-optreden. De opbrengst gaat naar Maxime, een 21-jarige Amersfoortse die kampt met vele gezondheidsklachten als gevolg van de ziekte van Lyme. Een ziekte veroorzaakt door de een besmette teek.

Na jaren van toenemende klachten onderging Maxime onlangs een intensieve behandeling in een Duits ziekenhuis. De kansen op herstel zijn groot, behandelingen in Nederland hadden tot dusverre helaas geen, of te weinig effect.
De kosten zijn hoog en hier willen de Amersfoortse muzikanten hun steentje aan bijdragen…

Tot de gasten die Rip ontvangt, op zondagmiddag van 15.00 tot 18.00 uur op de Groenmarkt, behoren de Californische jazzdiva Adriane Callas, de geruchtmakende Voice of Holland-kandidaat David van Rooij en saxofonist J-Sax, ofwel Jeroen van der Weij.

De begeleiding is in handen van Peter Smit (gitaar), Jeroen de Valk (bas) en Jai-Jai Vos (drums). Op het afgelopen jazzfestival stond Rip met deels dezelfde musici op het hoofdpodium op de Hof. Alle artiesten zullen hun gage in de pot doen voor Maxime.

De aanleiding mag dan ernstig zijn, de middag zal een muzikaal feestje worden. Aan elk verzoeknummer hangt een prijskaartje. Hoeveel kost My Way of Unchained Melody? Wordt het dokken geblazen voor repertoire van Lou Rawls, Tom Jones, Tony Bennet of Frank Sinatra? Aan welke artiest hangt het grootste prijskaartje? Hoeveel geld moet er zijn opgehaald voordat J-Sax überhaupt zijn eerste noten gaat blazen? Vóór het zover is… doet hij niks…

Er zal een menukaart met nummers en prijzen op het buitenpodium te zien zijn. Maar in soms mag er ook worden geboden en zal Rip fungeren als veilingmeester. #KlapErOp

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, elk jaar worden in Nederland ruim 1 miljoen mensen door een teek gebeten. Ongeveer twee op de honderd mensen krijgen de ziekte van Lyme na een tekenbeet. Dat zijn zo’n 27.000 mensen per jaar. De aard en de ernst van de klachten bij patiënten met de ziekte van Lyme zijn verschillend. Verreweg de meeste mensen die deze ziekte oplopen, krijgen een kenmerkende ring of vlek bij de plek van de tekenbeet. #LetHierOp
Jaarlijks krijgen daarnaast 1200 tot 1500 mensen gewrichtsklachten, huidklachten, zenuwklachten of hartklachten door de ziekte van Lyme. Van de 27.000 patiënten houden naar schatting 1000 tot 2500 mensen per jaar langdurig klachten.

Op 11 oktober wordt er ook een benefietconcert gegeven ten bate van May Boekenoogen die kampt met dezelfde ziekte. Dit evenement vindt plaats in de Observant.

Ga voor meer informatie over de ziekte van Lyme en Maxime naar: https://www.facebook.com/stichtingroadtorecovery/

‘Concert voor Maxime’; Groenmarkt, Amersfoort, zondag 24 juni, 15 – 18 uur. 

Getagd . Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.