Aestrid’s Long Distance Runner laat je buiten adem

‘Moet je eens naar luisteren, als je de psychedelische rock van Seewolf goed vindt: Aestrid…’ Die tip kreeg ik van Bernard van Gellekom. Momenteel neemt de driekoppige band uit Soest een nieuw album (het zevende!) op in Studio-FCG, de energieke melancholische post-punk spreekt hem erg aan.

Hoewel de band al een jaar of acht bestaat, had ik er nog nooit van gehoord. Tot mijn schande bleek later, want ik nam de tip van Bernard ter harte.  Op You Tube zijn verschillende nummers van Aestrid te vinden. Ik koos het nummer Long Distance Runner als eerste kennismaking, ik heb iets met hardlopen, hoewel ik het momenteel veel te weinig doe. Enfin, ik was erg benieuwd.

Die eerste kenismaking maakte indruk…  De muziek, die me een beetje deed denken aan The Strokes,  gaat er meteen in de hoogste versnelling tegenaan. In combinatie met het stemgeluid van zanger Bo Menning, dat gelukkig helemaal niet doet denken aan The Strokes, en dat vanaf het begin al hoog wordt ingezet en steeds intenser wordt, krijg je het gevoel dat je adem te kort komt, alsof je zelf plots aan het rennen geslagen bent. Zonder warming-up, nee, meteen vol het tempo erop…

 

Sterk nummer dus, live zal het helemaal tot zijn recht komen. Maar opmerkelijk genoeg had ik helemaal geen zin er meteen een tweede keer naar te luisteren. En dat is nou niet echt typisch voor me. Als ik een nummer echt goed vind, dan ‘draai’ ik het opnieuw en opnieuw en ja opnieuw: als een kleine obsessie. Maar Long Distance Runner liet ik echter rusten. Sterker nog, ik had het even gehad met Aestrid. Andere nummers hoefde ik helemaal niet te horen. Het was even te veel. Ouderdom misschien? Misschien.

Tot mijn verbazing drong zich de volgende dag in mijn hoofd een melodie op die ik niet meteen herkende, maar toch al enorm vertrouwd leek. Het zou toch niet? Jawel! Long Distance Runner, in uptempo. Meteen een tweede keer geluisterd, en ja ook een derde en vierde keer. De herhalende melodie, die oorwurm in mijn hoofd zal als een warming-up hebben gefungeerd. Prachtig nummer!

Inmiddels meer nummers van Aestrid beluisterd: SOEST, Killer, Wishing Well. Ik ben nu nieuwsgierig naar het nieuwe album dat momenteel in Amersfoort wordt opgenomen. En bovendien wil ze live meemaken, dat staat buiten kijf.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.