A Classic Friday Night Out: 10 juni 2022

De zomer: het seizoen waarin de natuur lijkt te barsten van volheid, de zon en warmte voor passie en energie zorgt en alles en iedereen voller, dieper en krachtiger aanwezig zijn. En toch draagt dit seizoen ook een bepaalde tragiek in zich; de aangename, vervullende, prachtige ervaringen, de ontroerende natuur-fenomenen en de extase van het leven lijken hun hoogste punt te hebben bereikt waardoor de vergankelijkheid van alles ook deel maakt van de ervaring. Het pure geluk is doordrongen met het besef van een nog verre maar wel voelbare afscheid.

Violiste Rossi Ovtcharova en gastpianist Daan Treur spelen korte, toegankelijke composities die allemaal geïnspireerd zijn op het zomerse jaargetijde. De entreeprijzen zijn laag gehouden, zodat een bezoek voor iedereen mogelijk is.

Voor kenners en mensen met drempelvrees

A Classic Friday Night Out zijn laagdrempelige, informele vioolconcerten. Ze duren een uur en er worden composities gespeeld die verwijzen naar het jaargetijde. Na afloop is er ruimschoots gelegenheid om na te praten met violiste Ovtcharova en haar gastmuzikant. Deze vrijdag 10 juni het laatste concert uit deze serie. In het seizoen 2022-2023 zal de serie een vervolg krijgen.

“Ik heb het concept bedacht,” legt de Amersfoortse violiste uit, “om klassieke muziek toegankelijker te maken voor een breed publiek. Voor sommige mensen is er een drempel om een concertzaal te bezoeken. Die wil ik graag wegnemen. Er is dankzij de steun van de gemeente Amersfoort en de St. Aegtenkapel een speciaal tarief voor mensen met een kleinere beurs. Natuurlijk streef ik er tegelijkertijd wel naar dat de concerten muzikaal van hoog niveau zijn. Daarom zijn ze ook aantrekkelijk voor mensen die wel vaker klassieke concerten bezoeken, of echte vioolkenners zijn. Het programma zal ook hen verrassen. Het is een mix van meer en minder bekende stukken.”

Programma

* George Gershwin -Suite uit de opera Porgy and Bess, arr. Jascha Heifetz (1944)
-Summertime
-A Woman is A Sometime Thing
-My Man’s Gone Now
-It Ain’t Necessarily So
-Bess You Is My Woman Now
-Tempo di Blues

* Wolfgang Amadeus Mozart – Sonata voor piano en viool in e-klein, nr.21,K.304
-Allegro Moderato
-Tempo di Menuetto

* Panco Vladigerov – four pieces, 1923
– Illusion
– Intermezzo
– Nordische Romanze – wordt vanavond niet gespeeld
– Valse Romantique

* Panco Vladigerov -Chant uit “Bulgaarse suite” – 1954

* Stephen Westra – Selectie uit 24 Preludes in alle mineur- en majeurtoonsoorten opus 26 (2006; 2009)

* Manuel De Falla – Spanish Dance uit de opera ‘La Vida Breve’

* Rodion Shchedrin – Dans le style d’Albéniz

* Manuel Ponce – Estrellita

Het concert is van 20.00 tot 21.00 uur. Kaarten zijn te koop via www.staegt.nl Ze kosten tussen de € 5,- en € 15,-. De vorige uitvoeringen van A Classic Friday Night Out waren snel uitverkocht, dus geïnteresseerden wordt aangeraden op tijd hun kaartje te kopen.

Beluisteren?
Mocht u Spotify hebben, beluister dan (bijna alle) stukken die deze avond gespeeld zullen worden: >>

Locatie
St. Aegten Kapel, Het Zand 37, 3811 GB Amersfoort

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.