Dias Latinos is terug in Amersfoort

Na een jaar afwezigheid staat er komend weekend weer een kleinschalig Dias Latinos op het programma. Op zaterdag 16 en zondag 17 augustus staat het Lieve Vrouwe Kerkhof geheel in het teken van Latijns-Amerikaanse sferen. Bocados Dias Latinos is een voorproefje van het zomerse festival dat in 2015 op volle sterkte terug gaat keren.

Zaterdag biedt Bocados Dias Latinos een programma van workshops, Latin DJ XL en optredens van verschillende artiesten uit Latijns-Amerika. Om 13.00 uur trapt de Braziliaanse Ana Beck af met een optreden van drie kwartier. Het programma wordt afgesloten door Eloy Sanamé om 01.00 uur.

Zondag wordt gestart met een optreden van Estrella Acosta & Los de la Esquina (Cuba). Verder brengt het Braziliaanse Combogo in de middag twee optredens en wordt afgesloten met Tangosalon door DJ Tonada. Bekijk het volledige programma op de website van Dias Latinos.

Zaterdag en zondag trekt sambaband União Dos Países Baixos op verschillende momenten door de Amersfoortse binnenstad. Dit is een samenwerkingsproject van de sambagroep Trovoada uit Rosmalen en de Amersfoortse sambagroep Banda dos Seixos. Met circa 25 percussionisten brengen zij Samba Enredo’s uit Rio de Janeiro en reggae’s uit Salvador da Bahia ten gehoor.

Vanaf 2015 swingt Dias weer op vier pleinen in de binnenstad.

Vanaf 2015 swingt Dias weer op vier pleinen in de binnenstad.

Dias Latinos volgend jaar uitgebreid
In een vraaggesprek met De Stad Amersfoort geeft de nieuwe festival-voorzitter Wim van Rooijen aan dat er het nodige gaat veranderen. Zo vindt Dias Latinos volgend jaar op de vier grootste pleinen van de binnenstad plaats. Elk plein krijgt een eigen land als thema, voor 2015 zijn dit de landen Brazilië, Argentinië, Cuba en Mexico. Van Rooijen vertelt verder aan het lokale weekblad dat de uitbreiding van het festival-aanbod de grootste verandering is. Naast Latijns-Amerikaanse dansmuziek komt er plek voor film, kunst, foto-exposities, workshops, dans en eten en drinken uit de themalanden.

Van Rooijen is reeds voorzitter van Straattheater Festival Spoffin en geeft aan dat hij veel meerwaarde ziet in het gezamenlijk op trekken van de grootste Amersfoortse festivals. De volledige organisatie, zoals aanvragen van vergunningen, huur van apparatuur en opbouw van tenten en podia, dient vanuit één stichting met één bestuur te gebeuren. Hij geeft in De Stad Amersfoort dan ook aan dat het goed zou zijn als Jazz Amersfoort zich zou aansluiten bij Spoffin en Dias Latinos.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.