Nest Live haalt topgitaristen naar Soest

Nest Live organiseert in ‘t Eekhoornnest in Soest concerten met akoestisch gitaartalent vanuit de hele wereld. Zo ontving men al topgitaristen uit landen als Italië, Australië, Canada en Amerika. De gitaristen komen soms speciaal voor Nest Live naar Nederland. Unieke gelegenheden dus, waarvoor mensen uit het hele land naar Soest komen.

Op Moederdag 2014 haalde Nest Live de charmante gitaarvirtuoos Andrea Valeri (Italië) naar Nederland. Een intiem concert met romantische songs speciaal voor de moeders in de zaal. Enkele dagen ervoor trad Andrea Valeri nog op voor ruim 8.000 man in het zonnige Zimbabwe. In meerdere opzichten een groot contrast voor de Italiaan, die vertelde dat hij binnen een paar weken tijd alle seizoen had meegemaakt. Het druilerige Nederlandse weer mocht de pret niet drukken: Valeri gaf zijn show voor een enthousiast publiek, dat vanuit heel Nederland naar bungalowpark ’t Eekhoornnest tussen Soest en Amersfoort was gekomen.

Andrea Valeri en Harald Koll improviseren.

Andrea Valeri en Harald Koll improviseren.

De  akoestische gitarist speelde zondag eigen werk en covers van o.a. Dire Straits (“Sultans of Swing”) en de romantische ballad “More Than Words” van hardrockband Extreme. Met vrolijke anekdotes praatte hij de nummers aan elkaar. Uitsmijter was een versie van “Classical Gas” in de versie van gitaargrootmeester Tommy Emmanuel. Als verrassing – ook voor de organisatie van Nest Live – kwam Valeri met de Nederlandse gitarist Harald Koll, die het voorprogramma verzorgde. Samen sloten ze het concert af met een indrukwekkende improvisatie.

Andrea Valeri is pas 23 jaar oud en treedt al professioneel op sinds zijn zestiende. Hij tourde door Australië, Nieuw Zeeland, Canada, Rusland, Europa en Afrika en heeft internationaal al veel succes behaald. Mede dankzij zijn elegante, mediterrane verschijning kreeg hij de bijnaam “Prins van de fingerstyle gitaar”. Hij speelde op veel festivals voor akoestische gitaar over de hele wereld. Hij deelde het podium en de studio met een aantal van de grootste gitaristen van de wereld en won de prijs “Excellence of Italian Music”.

De Italiaanse gitarist studeerde eerst klassiek gitaar, stapte over op elektrische gitaar en uiteindelijk de akoestische staalsnarige gitaar. Zo groeide hij naar een eigen stijl, gebaseerd op een combinatie van technieken zoals duimstijl, fingerstyle en flatpicking.

Nog maar 18 jaar jong had hij al vier zeer geprezen albums op zijn naam: The secret of Silence (2007), The Trip (2008) , Maybe (2010) and DayDream (2011). Hij werkte ook meerdere keren samen met de Australische topgitarist Michael Fix. Geen onbekende bij de bezoekers van Nest Live: Michael Fix was de allereerste gast.

Andere gitaristen noemen Andrea “one of the shining lights of the guitar world”. Zijn stijl ontwikkelt continu en zijn internationale success groeit met de dag. Tijdens de nieuwe tour presenteerde Andrea Valeri zijn gloednieuwe cd “Race around the world”, die in april 2014 verscheen.

Het volgende concert van Nest Live krijgt een Spaans tintje: flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel geeft op zondagmiddag 15 juni 2014 een ode aan de in februari overleden Paco de Lucia. Zie www.nestlive.nl voor meer informatie en kaarten.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.