Kleur als jubel, kleur als gesel

Magical Mystery Tour. Dat is de  titel van de tentoonstelling in galerie De Ploegh die zondagmiddag door Ploeghvoorzitter Mirjam Barendregt werd geopend. Het is een gastexpositie van de Belgische Kunstenaarsvereniging idCollectief, verbonden aan het ID+Art Kunstcentrum Hamme (België).

Magical Mystery Tour is tot 16 augustus te zien en is een uitwisselingsproject. In november trekt De Ploegh met de groepstentoonstelling ‘Op reis’ naar Galerie ID+Art in Hamme, vlak bij Antwerpen.

De titel Magical Mystery Tour verwijst vanzelfsprekend naar het openingsnummer van het gelijknamige album en de film van The Beatles. De context uit 1967 – een bustour waarbij de deelnemers het einddoel niet kenden – wordt nu door de kunstenaars van het idCollectief ingezet als ‘plastisch avontuur, met de magie en zeggingskracht van kleur als uitgangspunt’. De ene keer is de kleur een uiting van vreugde, de andere keer fungeert kleur als gesel.

Deelnemende kunstenaars zijn onder anderen Katrien Everaert, Annie Derkinderen, Frans van Kerckhoven, Patrick Vertenten, Georges de Meerschman, Franklin Vercammen, Linde Fobe, Patrik Rogiers, Linda Kinders, Theo de Wilde

Tegelijkertijd met deze expositie zijn er in de beeldentuin werken te zien van diverse kunstenaars van De Ploegh.

Voor meer informatie over expositie, kunstenaars en openingstijden: www.deploegh.nl

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.