Foto’s met tastbare zeggingskracht bij SHOOT ! NU

shoot foto

Op zaterdag 5 april wordt bij de culturele Vereniging Artishock in Soest de foto-expositie SHOOT ! NU geopend. De expositie toont werk van vijf fotografen die zich toeleggen op creatieve en esthetische fotografie, waarin de vrouw als persoon vaak de hoofdrol speelt.

Wie de expositie bezoekt, krijgt beelden te zien met bijna tastbare zeggingskracht. De foto’s tonen meestal vrouwen, weergegeven vanuit verschillende benaderingen. De fotografen hebben verschillende invalshoeken en laten werk zien dat sprookjesachtig is, surrealistisch of beladen met gelaagde emotionaliteit.

Van gedroomde, esthetische beelden tot de beelden die niet direct herleidbaar zijn tot een eenvoudig herkenbare vormtaal. In sommige gevallen is een zachte erotiek voelbaar. Opvallend zijn de beelden die reiken naar een surrealistische wereld.

De deelnemende fotografen zijn: Wim Koerts (Hoevelaken), Fred Schilder (Soest), Ton van der Pal (Amersfoort), Derk Hasselo (Hoogblokland) en Chris Treffers (Uithoorn).

Aanvankelijke waren de vijf fotografen allemaal lid van een landelijke vereniging voor modelfotografie. Op basis van vriendschap en belangstelling voor modelfotografie vormden ze vervolgens hun eigen fotogroep SHOOT ! De fotografen maken zoveel mogelijk gebruik van vaste modellen.

De opening op zaterdag 5 april, 20.00 uur, wordt verricht door de dichter Kond Le Bisck. De JazzClub zorgt voor de muziek. De expositie loopt t/m 24 april en heeft als openingstijden woensdag 10.00-12.00 uur, vrijdag 11.00-13.00 uur en maandag- en woensdagavond 19.15-20.15 uur. De toegang is gratis.

Artishock is gevestigd aan de Steenhoffstraat 46A in Soest.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.