Fingerstyle gitarist Gilewitz in Soest

Richard-Gilewitz-1200 px[1]

Zondagmiddag 9 maart speelt gitarist Richard Gilewitz bij Nest Live, het nieuwe concertpodium langs de weg tussen Soest en Amersfoort. Gilewitz is een Amerikaanse gitarist die zowel 6- als 12-snarige gitaar speelt. Hij mixt traditionals met blues, Americana, Europese klassiek, folk en pop. Een dag eerder houdt Gilewitz workshops voor ervaren en ook minder ervaren gitaristen.

Zijn gitaarstijl valt in de categorie fingerstyle, een techniek waarbij de gitarist de bas, de begeleiding én de melodie tegelijk speelt. Denk aan Harry Sacksioni en de bekende Australische Tommy Emmanuel. Binnen de fingerstyle zijn er diverse varianten en stromingen, al dan niet met zelfs percussie op de gitaar. De stijl van Richard Gilewitz doet denken aan die van de wereldberoemde Leo Kottke en John Fahey, vooral als hij slide speelt op de 12-snarige gitaar.

Het concert in Nest Live is de enige gelegenheid om Gilewitz dit jaar in Nederland te zien. Hij tourt verder door o.a. Duitsland.

Nest Live organiseert elk jaar meerdere gitaarconcerten, waarbij de voorkeur van de organisatoren uitgaat naar akoestische gitaarmuziek. Er is slechts ruimte voor ca. 75 toeschouwers. Dit zorgt voor een intieme sfeer. Een van de bezoekers verwoordde het na een vorig concert als volgt: “het is alsof de gitarist in je huiskamer optreedt.”

Datum: zaterdag 8 maart workshops. Concert op zondag 9 maart. Aanvang: 15.00 uur. Entree: 15 euro. Locatie: ‘t Eekhoornnest in Soest.

Meer informatie: www.nestlive.nl

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.