Expositie ‘De mens centraal’ in Galerie De Ploegh

De mens centraal. Dit is het thema van de huidige expositie in galerie De Ploegh te Soest. Van de aangesloten kunstenaars tonen er 34 werk dat op de mens betrekking heeft. Dit heeft geleid tot zelfs meer dan 34 manieren om de mens of de mensvorm uit te beelden, zowel in het platte vlak als ruimtelijk.

De visies op de mens variëren van realistisch (foto’s) tot vormen waarbij het moeite kost de mens nog te herkennen. Zo staat er van Heleen van Nieuwland een soort bruine kolenzak van keramiek, met welvingen waar nog net menselijke welvingen, een torso, in kunnen worden onderscheiden. De titel: All that counts? nr. 2.

Kunstwerk van Heleen van Nieuwland met de titel 'All that counts? no. 2'

Kunstwerk van Heleen van Nieuwland met de titel ‘All that counts? no. 2’

Ook een torso, maar herkenbaarder, is er van de Amersfoortse beeldend kunstenaar Kees Verwey. Van zijn licht gedraaide glanzend zwarte torso is de bovenkant rigoureus afgekapt, evenals de benen. De hoekige bovenzijde contrasteert met het organische deel van het vrouwenlichaam.

Geëxposeerd beeld van beeldend kunstenaar Kees Verweij.

Geëxposeerd beeld van beeldend kunstenaar Kees Verweij.

Van het werk van de 32 overige kunstenaars spreekt het een wat meer aan dan het ander. Voor kunstliefhebbers is een bezoek zeker de moeite waard. En wie is uitgekeken in de galerie zelf kan verder gaan in de fraaie beeldentuin, waar verscheidene intrigerende werken staan.

Een bezoek aan de galerie kan zondag 9 november worden gecombineerd met een voorstelling. Hugo de Haas van Dorsser geeft dan een ‘wordbite’, een soort performance op het snijvlak van muziek, komedie en het gesproken woord. Een deel van de voordracht is gericht op het getoonde werk. Hij prikkelt de aanwezigen de werken op een andere manier te bekijken.

Aanvang 16.00 uur. De galerie is open van 15.00 tot 17.30 uur.

Zie ook de website van www.wordbites.nl .

Galerie De Ploegh is gevestigd aan de Pimpelmees 3 in Soest. Openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Zie eventueel www.deploeg.nl.

Deelnemende kunstenaars: Gerard Akerboom, Peter van den Akker, Henriëtte Alexander, Karin Beek, Hannah Blom, Jacqueline Bohlmeijer, Pieter Borstlap, Colette Curfs, Marie Louise Dooijes, Willemijn van Dorp, Bea Farenhorst, Annette Fienieg, Annelies de Greef, Famke Hajonides, Bea van der Heijden, Suus Kooijman, Adri Langbroek, Martie van der Loo, Anke Louwerse, Heleen van Nieuwland-Troj, Frits Nolte, Mark van Praagh, Loes Schellekens, Helmi Schellinger, Mary Schermer, Cécile van Spronsen, Rob Steenhorst, Maartje Strik, Hannie Terpstra, Tom Thijsse, Linda Verkaaik, Kees Verwey, Marijke Vijfhuizen, Persheng Warzandegan.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.