´Ze zingt de polderblues zo bedwelmend´

Beatrice van der Poel is een Nederlandse zangeres, liedjesschrijfster en stemactrice. Haar derde popalbum Heelhuids bevat Nederlandstalige poëtische Soul, Pop en Jazzsongs. Zaterdagavond treedt ze op in theater De Tuin (Leusden).

De zangeres zingt voornamelijk eigen werk, maar bewerkt ook stukken van anderen zoals Maarten van Roozendaal en Jimi Hendrix. Volgens haar fans zingt ze ,,de polderblues zo bedwelmend dat ze je bij de keel grijpt en niet meer los laat.”

´Nederlandstalige kruising tussen Nina Hagen en Bonnie Raitt´  Foto: Jan van Gool

´Nederlandstalige kruising tussen Nina Hagen en Bonnie Raitt´
Foto: Jan van Gool

Op haar website valt het volgende te lezen: “Haar warme gloedvolle stem heeft een rauw randje. Ze kan het lied vertolken als geen ander: indringend, hartverwarmend, vilein en met een formidabele dictie. Fluisterend over duivelse dilemma’s, kreunend over bonen in tomatensaus, croonend over de waanzin en hartverscheurend over misverstanden. Als een Nederlandstalige kruising tussen Nina Hagen en Bonnie Raitt presenteert ze live met haar lapsteelgitaar op schoot, haar album Heelhuids.”

“Een sensuele rockstem met randje zielenpijn … een mooie vrouwelijke tegenhanger van Huub van er Lubbe”, schreef De Volkrant.

En Het Parool:,,ze behoort tot de absolute top in Nederland. Haar warme soulstem heeft een enorm bereik en klinkt zó aangenaam dat je soms vergeet naar de teksten te luisteren. Zwoel en spannend.”

Hieronder twee YouTube fragmenten om je eigen mening te vormen:

Het optreden begint zaterdagavond om 20.00 uur. Entree 12,50 euro. Tickets en meer info: www.detuininleusden.nl

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *