Wolkentaal met ‘tromgeroffel’ in de Tuin

De Leusdense dichter Gerhard te Winkel heeft zaterdagavond zijn dichtbundel Wolkentaal gepresenteerd in Theater De Tuin in Leusden. Hij werd muzikaal ondersteund door percussioniste Danique Kos.

Meer dan vijftig mensen waren zaterdagavond aanwezig in het kleine, sfeervolle Leusdense theater. Te Winkel had vier bevriende dichters uitgenodigd om voor de pauze enkele van zijn gedichten, maar ook eigen gedichten voor te dragen. Dat leidde tot een aantal dubbelingen en door de verschillende manieren van voordracht werden de gedichten van Te Winkel steeds op een nieuwe manier belicht.

Na de pauze droeg werd Wolkentaal officieel gepresenteerd en droeg Te Winkel zelf enkele van zijn gedichten voor. Zo droeg hij een aantal evolutiegedichten voor, zoals Kwastvinnigen (zie hieronder) . Dat gedicht haalde de Top 1000 van de Nationale Gedichten Wedstrijd.

,,Ik hou ervan om in gedichten met ideeën te spelen. Het onderwerp evolutie leent zich goed voor dit proces. Evolutie kent veel aspecten en schitterende teksten, die goed in gedichten passen”, lichte hij toe. De andere onderwerpen uit de bundel zijn ‘Badeendjes en piranha’s’, ‘Schimmenvuur’, ‘Enge ouderlingen’ en ‘Wolkentaal’.

Wolkentaal is uitgegeven door Demer Uitgeverij.

De officiële presentatie van Wolkentaal.

De officiële presentatie van Wolkentaal.

 

Danique Kos.

Danique Kos.

 

 

KWASTVINNIGEN

Vroeger heersten de Kwastvinnigen

In het water dat het hele

Aardoppervlak besloeg.

 

Door selectiedruk stuiterde

De mens uit de bomen, ging de

Vlakte op en bouwde Londen en Parijs.

 

We reisden van Wartheland

Naar Vrijland en ontwikkelden

Mode, smaak en wetenschap.

 

Dit is de tijd van feiten, van

Meten en weten, van het trekken

Van ingewikkelde conclusies.

 

Kippenvel is een teken van evolutie,

Maar geen bewijs dat

Wij van de vogels afstammen.

 

Gerhard te Winkel/Wolkentaal

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.