Tentoonstelling Natura Mystica op Leusderend

Op het Landgoed Leusderend in Leusdenis vanaf woensdag 22 mei een tentoonstelling van hedendaagse kunst te zien met meer dan 120 werken. De expositie Natura Mystica is tot stand gekomen door samenwerking tussen de gemeente Leusden, Museum Flehite in Amersfoort en kunstbemiddelingsbedrijf Hot Prospects. De tentoonstelling wordt op zondag 18 mei officieel geopend en is voor het publiek te zien vanaf woensdag 22 mei tot en met zondag 22 juni.

In Natura Mystica worden meer dan 120 werken getoond van hedendaagse, toonaangevende kunstenaars.Een van de kunstenaars is Armando. Hiermee is deze beroemde kunstenaar terug in de omgeving waar veel van zijn werken hun oorsprong vonden, namelijk de Leusderheide nabij Amersfoort. Bijzonder is ook een wandeling met QR-code informatieborden, die voert vanaf de tentoonstelling op het Leusderend naar Kamp Amersfoort.

Alle kunstvormen zijn te zien in de tentoonstelling. Schilderijen zijn er van Anutosh, Daan de Jong, Frank Hutchinson, Isabelle Werkhoven, Anya Jansen, John Konijn, Ramon van de Werken, Uwe Poth en Michael Berkhemer. Voorts zijn er tekeningen, aquarellen en prenten van Heleen Cornet, Sandra Kruisbrink en Siemen Dijkstra. Ook zijn er foto’s te zien, van Margriet Smulders, Ruud van Empel, Hans van Ommeren, Levi van Veluwe en Jimmy Nelson. Sculpturen worden geëxposeerd van Piet Warffemius, Sjoerd Buisman en Elysia Verhoeven. Ten slotte is er design en toegepaste kunst van Oat-shoes aanwezig.

Naast de tentoonstelling is er op de zondagmiddagen schilderles voor kinderen onder leiding van Clarissa Vis. Centrum voor natuur en milieu De Schoolsteeg maakt een verbinding met de bosrijke omgeving van het landgoed met rugzakjes vol opdrachten en een speurtocht. De Internationale School voor Wijsbegeerte heeft een filosofieprogramma ontwikkeld met als thema ´de mystiek´ van de natuur”. Ook is er een speciaal aanbod voor de basisscholen in Leusden en Amersfoort.

Vorig jaar is bij autodealer Pon onder dezelfde formule een succesvolle tentoonstelling georganiseerd van impressionist Hendrik Jan Wolter (1873-1952), die in één week 1000 bezoekers trok.

De openingstijden zijn van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De entree voor volwassenen is 5 euro per persoon. Voor kinderen, scholieren en studenten is de toegang gratis.Bezoekadres: Leusderend  52, Leusden.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.