Kunstenaars Collectief Artiplu 25 jaar (+video)

Het Leusdense Kunstenaars Collectief Artiplu vierde onlangs haar 25-jarig jubileum met een groepsexpositie. Onder grote belangstelling was zaterdag 7 oktober de officiële opening, en werd het nieuwe logo door wethouder Cultuur Erik van Beurden onthuld. 

Het was een troosteloze dag met druilerige regen. Druppelende bomen, een volle parkeerplaats en fietsenstalling. Een locatie midden tussen de velden en bossages. Hoeve Groot Zandbrink in Achterveld (Leusden). De koeien op stal, want die gun je dit slechte weer niet. Én 200 mensen in een gerenoveerde schuur van een boerderij. Hier is iets aan de hand… Kunstenaars Collectief Leusden Artiplu zette haar jubileum luister bij met een wonderschone expositie. De kersverse voorzitter Hermine Schuringa over wat de deelnemers drijft: ,,Onze passie is kunst. En dat willen we graag delen met anderen. Want als je passie klein blijft dan kan het niet lekker vloeien. Dat is wat we willen als Artiplu. We willen verbinden, we willen groeien en we willen bijdragen aan en in beweging blijven.” Voorts refereerde ze aan twee leden, die onlangs overleden. Voor hen was er ruimte gemaakt om postuum hun werk te tonen. Dat is ook wat Artiplu bindt, samen werken, open staan voor het leven, en dat leven om vormen tot kunst. Een kunst van leven. Artiplu vierde haar verjaardag, in verbinding met de kleine 700 mensen die de expositie kwamen bezoeken.

Wethouder Cultuur van Leusden, Erik van Beurden deed een oproep aan de aanwezigen, na te denken over wat je op cultureel gebied politiek Leusden te bieden hebt en wat je terug wilt vragen van de politiek. Namens de gemeente Leusden kon de wethouder het collectief een cadeautje geven: een cheque van € 250,- wat door Artiplu zeer gewaardeerd werd. Met het onthullen van een banner, mét het nieuwe logo, opende de wethouder deze geweldige expositie.

De verkoop? Menig werk is verkocht, sommige werken waren nota bene niét verkoopbaar; ze waren nodig voor exposities elders on het land. Artiplu, saamhorig, open, en timmerend aan de kunst-zinnige weg.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.