Cultuur voor een prikkie: Rondje Cultuur in Eemnes

foto: Caspar Huurdeman

foto: Caspar Huurdeman

In deze rubriek cultuur voor een prikkie besteedt Joyce de la Croix aandacht aan culturele activiteiten in de regio Eemland die gratis toegankelijk zijn of een lage entreeprijs hanteren (maximaal € 5,-).
Deze keer een Rondje Cultuur op donderdag 20 maart in De Hilt in Eemnes. De toegang voor deze gevarieerde culturele avond is gratis.

Onder de titel ‘Rondje Cultuur bieden fotograaf Caspar Huurdeman, beeldend kunstenaar Barbara Houwers en muzikale duizendpoot Gerard Wortel een kleurrijke avond in Multifunctioneel centrum De Hilt.

De Baarnse fotograaf Caspar Huurdeman zal met zijn foto’s laten zien wat een rijkdom Eemnes heeft in haar polders. Landschappen, vogels, zoogdieren, het vee maar natuurlijk ook de seizoenen in de polder, komen voorbij. Jarenlang maakte hij tochten, observaties en deed ontdekkingen, altijd met de camera onder handbereik.

De Blaricumse kunstenaar Barbara Houwers vertelt over haar zoektocht naar structuur, compositie en kleurverhoudingen en over de mogelijkheden om verdieping en verbreding aan te brengen. Verbondenheid en communicatie zijn belangrijke thema’s in de schilderijen en objecten van Houwers. Deze thema’s zet ze neer in prachtige aardse kleuren en met een bijzonder materiaalgebruik.

Gerard Wortel zal deze avond met een kort maar intens optreden zorg dragen voor de muzikale/dichterlijke noot. Deze bard, troubadour, liedjeszanger, theatermaker, instrumentbouwer is vanaf 1 september 2013 de stadsdichter van Eemnes, een rol die hem op het lijf geschreven is. Tijdens ‘Rondje Cultuur’ zal Gerard een aantal van zijn dorpsgedichten voordragen, afgewisseld met een aantal liedjes over Eemnes.

Het programma start stipt om 20.00 uur. Gastheer Marcel Peek heet u vanaf 19.30 uur van harte welkom in De Hilt.

De Hilt
Hasselaarlaan 1c
3755 AV Eemnes
Telefoonnummer: 035-5311887

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.