September kunstmaand in Spakenburg

In september is er in Spakenburg veel aandacht voor kunst. De gemeente spreekt zelfs van een kunstmaand. De opening daarvan vindt plaats door burgemeester Van de Groep tijdens het Cultureel Café op 4 september. Vervolgens geeft Henny Goedegebuure een lezing over Peggy Guggenheim (feministe en kunstverzamelaarster avant la lettre.)

Als telg uit een superrijke in New York wonende Joodse familie erfde Peggy Guggenheim na haar vaders ondergang op de Titanic een fortuin dat haar financieel onafhankelijk maakte. Met dit geld wist zij een van de meest spraakmakende collecties 20-eeuwse moderne kunst te verzamelen. Als galeriehoudster in Londen, New York en Venetie leidde zij een turbulent leven te midden van kunstenaars en bohemiens. Henny Goedegebuure vertelt over deze excentrieke vrouw en haar wereldberoemde verzameling, die absoluut niet hetzelfde verstikkende leven als haar moeder wilde leiden.

Het Cultureel Café wordt gehouden in ‘t PAND. Vanaf 19:30 zijn de deuren geopend. De toegang is gratis.

De kunstmaand wordt voortgezet met de Open Monumentendagen op 13 en 14 september, het weekend daarna gevolgd door de kunstroute. Organisatoren Anne Asselbergs, Aafje Hunink en Winnifred de Vos melden trots dat dit jaar meer dan 70 kunstenaars, op 22 locaties in Bunschoten, Spakenburg en Eemdijk hun werk laten zien. Schilders, tekenaars, beeldhouwers, pottenbakkers, ceramisten, quilters en een goud- en zilversmid zorgen voor een zeer gevarieerd aanbod.

Tijden kunstroute:
vrijdag 19 september van 15.00 tot 21.00 uur;
zaterdag 20 september van 10.00 tot 17.00 uur;
feestelijke afsluiting zaterdag 20 september om 17.30 uur in het gemeentehuis.

Zaterdag 27 september is het dan tijd voor Muziek op Diek. De Eemdijk en voorbijvarende botters vormen overdag en ‘s avonds een bijzonder podium voor een breed scala aan muzikanten en koren.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.