Fleurige en inspirerende expositie Het Pand

Alleen nog deze maand is de bijzonder fleurige en kleurrijke expositie ´Inspiratie´ te zien in Het Pand in Bunschoten. De Zeewolder kunstenares Catrien Dirkmaat exposeert haar schilderijen tot 1 april.

Dirkmaat (1956) heeft zich naast haar opleidingen in de communicatie en psychologie ontwikkeld tot beeldend kunstenaar. ,,De natuur is mijn inspiratiebron en ik geef graag licht en warmte door, mijn kleurgebruik is het meest opvallende.” Ze werkt daarbij op groot formaat. Steeds terugkerend zijn de karakteristieke bloemvormen die in haar ontwikkeling steeds abstracter worden. ,,Ik schilder met plamuur- en paletmessen met  losse krachtige toetsen in verfijnde kleurcombinaties in zowel olie- als acrylverf.”

Opvallend  is het warme en uitbundige kleurgebruik . ,,Ik wil de  schilderijen warmte en liefde meegeven met de verf.” Voor het dynamische van haar schilderij heeft ze  ook een verklaring. ,,Meestal schilder ik op muziek. Dat zorgt voor een bijzonder ritme in mijn werk.”

Aansluitend bij de expositie verzorgt Het Pand twee workshops van Catrien Dirkmaart: op zaterdag 22 maart en op zaterdag 14 juni. Meer informatie is vinden op www.hetpand.nu.

Bijzonder kleurgebruik en sterke dynamiek in het werk van Catrien Dirkmaat.

Bijzonder kleurgebruik en sterke dynamiek in het werk van Catrien Dirkmaat.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.