Rayen Panday en Max van den Burg: Op Weg Naar Carré

Donderdag 30 oktober staat de tweede voorstelling in de serie Op Weg Naar Carré in de kleine zaal van Theater de Speeldoos in Baarn. Max van den Burg en Rayen Panday spelen ieder een deel van hun avondvullende programma.

Elke laatste donderdag van de maand (met uitzondering van december) staan in deze serie aanstormende talenten of onbekende producties van al gevestigde namen op het programma. De optredens zijn in de kleine zaal zonder podium, waar het publiek een drankje uit het theatercafé mee mag nemen, dus in een ongedwongen cabaretsetting.

Max van den Burg

Sinds zijn afstuderen aan de Toneelacademie Maastricht in 2001 is Max behalve op het theaterpodium ook met grote regelmaat te zien als acteur in films, commercials, tv-series en als acteur/presentator in bedrijfsfilms. Verder leent Max zijn stem aan verschillende commercials. Amok is zijn derde avondvullende show en hij belooft ,,totaalcabaret in een eenmansspektakel”. Lees ook het interview met Max op de website van De Speeldoos Baarn.

Max van den Burg

Max van den Burg in de aankondiging van zijn show ‘AMOK’.

Rayen Panday

Zaandammer en rechtenstudent Rayen Panday (1983) is een aanstormend cabarettalent. Op het Groninger Studenten Cabaret Festival won hij in 2008 de persoonlijkheidsprijs. Hij was tekstschrijver voor het tv-programma van Jörgen Raymann en voor De Dino Show van Jandino Asporaat. Sinds 2010 is Rayen een van de vaste comedians bij het Comedy Café in Amsterdam. Op dit moment toert hij langs de Nederlandse theaters met zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling ‘Drie Keer Rayen’. Deze show draait om verwachtingspatronen. In De Speeldoos speelt hij deel van zijn show met de titel ‘Vrijspraak’.

Voor Eempodium stelde journalist Hanneke Kiel een paar vragen aan hem:

Hoe hoop je dat mensen de zaal uitlopen?

,,Ik speel er een dubbelvoorstelling met collega en vriend Max van den Burg. Ik hoop dat ze het fijn vonden om de twee verschillende voorstellingen te zien en dat ze flink hebben gelachen.“

Over welke zin/onderdeel/lied/aspect uit je programma ben je het meest tevreden?

,,Dat wisselt per voorstelling, soms kan het juist het leukst zijn als er iets met het publiek ontstaat dat normaal niet in de voorstelling zit.”

Als je geen cabaretier was geworden, wat was je dan geweest?

,,Advocaat, maar waarschijnlijk geen heel goede.”

Rayen Panday speelt 'Vrijspraak'.

Rayen Panday

Naar wie van je collega’s die nog komen in deze serie moet het publiek zeker uitkijken en waarom?

,,Wat ik zelf het leukste vind, is dat mensen een avond naar het theater gaan en zich laten verrassen door iets wat ze nog niet kennen. Vandaar dat ik vind dat ze naar ze allemaal moeten uitkijken en mochten ze de collega’s nog niet kennen, ze te leren kennen en te genieten van de verschillende voorstellingen!”

Dit seizoen is de avondvullende versie van ‘Drie Keer Rayen’ ook nog te zien op zaterdag 25 april in De Flint in Amersfoort.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.