‘Ik hoop dat ze met een glimlach naar de bar lopen’

Donderdag 25 september is de eerste voorstelling in de serie Op Weg Naar Carré in Theater de Speeldoos in Baarn. De serie wordt geopend door Carolien Borgers met de try-out van haar programma Zeker Weten en duo Lankmoed met Onvergetelijk.

Elke laatste donderdag van de maand (met uitzondering van december) staan in deze serie aanstormende talenten of onbekende producties van al gevestigde namen op het programma. De optredens zijn in de kleine zaal zonder podium waar het publiek een drankje uit het theatercafé mee mag nemen, dus in een ongedwongen cabaretsetting.

Zeker Weten
Carolien Borgers buigt zich over de vraag hoeveel invloed we hebben; op de wereld, op onze eigen wereld, op wie we zijn, op wie we worden, op succes en falen, op winst en op nog meer winst. Zij doet dit aan de hand van een huilend Mariabeeld, een spelletje Monopoly en een confrontatie met The American Dream. Met gitarist Ocker Gevaerts, een piano en een dijk van een stem.

Carolien Borgers

Carolien Borgers

Carolien Borgers is geen onbekende in Theater de Speeldoos, aan haar de vraag wat ze zich daarvan herinnert:
“Ik heb met mijn eigen shows in de Speeldoos gestaan maar herinner me vooral een hele mooie avond ‘Benefien’, waar ik speelde met de band The Color Ones; een benefietavond om geld in te zamelen voor kankeronderzoek.”

Hoe hoop je dat mensen de zaal uitlopen?
“Als mensen een mooie avond hebben gehad, willen ze nog even in dat gevoel blijven. Ik hoop dus dat ze met een glimlach naar de bar lopen, een biertje bestellen en daar nog even blijven napraten.”

Als je geen cabaretière was geworden, wat was je dan geweest?
“Dan was ik geschiedenis of Nederlands gaan studeren denk ik. Ik wilde graag journalist worden, of detective. Of Mariah Carey, maar die bestond al.”

Naar wie van je collega’s in deze serie moet het publiek zeker uitkijken en waarom?
“Naar de nieuwe voorstelling van Richard Groenendijk; met de mantel der liefde. Ik vond zijn vorige show indringend en mooi en ben benieuwd waar hij nu over nagedacht heeft.”

Onvergetelijk
Na de pauze is de vloer voor de Vlaamse Jan en Peter van duo Lankmoed. Dit belooft een wervelende mix van muziek, mimiek, woord, beweging en poëzie te worden. Het gaat over het kersverse vaderschap van Jan; over zijn geluk, zijn angsten en zijn twijfels wanneer hij zijn dochter ’s avonds naar bed moet brengen. Peter vertelt over zijn moeder en hoe de nacht soms onverbiddelijk vroeg een leven komt vertroebelen.

Lankmoed

Lankmoed

Het duo won in 2011 het Cameretten Festival waarbij het juryrapport vermeldde: “Dat het Vlaamse duo Lankmoed over de nodige podiumervaring beschikt wordt snel duidelijk. Een goed op elkaar ingespeeld muzikaal theatraal duo. (…) Prachtige samenzang en teksten die lief en teder beginnen maar gaandeweg het lied vele graden draaien en een grimmige, bijna zieke twist krijgen.”

De voorstelling begint om 20:30 in de kleine zaal van Theater de Speeldoos in Baarn.
Het is bij de serie Op Weg Naar Carré ook mogelijk reeksen van drie of vier voorstellingen met korting te bestellen.

Carolien Borgers is dit seizoen ook nog te zien op 11 december in Theater Idea in Soest.

Kaarten via www.speeldoos.baarn

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.