Cultureel festival Baarn biedt gevarieerd programma

Begin september is in Baarn weer het jaarlijkse culturele festival. Op het programma staan een popfestival, een korenfestival en een kunstmarkt. Culturele en maatschappelijke organisaties presenteren zich op het speciaal ingerichte ‘cultuurplein’. Ook kunnen bezoekers meegebrachte ‘kunst’voorwerpen gratis laten taxeren.

Op vrijdagavond 5 september wordt afgetrapt met Brinkpop. Onder meer Loose Ends, Elena en de broers Jordanov treden op.

Een dag later is er in de Pauluskerk een korenfestival. Pop/rock en akoestische muziek valt te beluisteren vanaf het makelaar Bos Podium in de Laanstraat. In de Pekingtuin tonen dans acts hun kunnen en op het Baarnsche Courant Podium en het Loof Podium (de Koepel) zijn tot in de late uurtjes optredens van bekende en nog niet bekende bands, met als uitsmijter een optreden van de super coverband Motel’35.

Cultureel festival Baarn 2013 Foto: Sjoerd van Willigenburg

Cultureel festival Baarn 2013
Foto: Sjoerd van Willigenburg

Op de Brink is er een kunstmarkt, met onder meer ‘live’ brons gieten. Eric Branger, bekend van het tv-programma ‘Hoeveel ben je waard’ taxeert door de bezoekers meegebrachte voorwerpen.

Verder is er een welzijns- en vrijwilligersmarkt in de Pekingtuin en op het speciaal ingerichte ‘cultuurplein’ presenteren culturele en maatschappelijke organisaties zich.

De jaarlijkse prijsuitreiking van de Baarnse Literatuurprijs 2014 vindt plaats in de Trouwzaal van het gemeentehuis. Binnenkort wordt bekend gemaakt welke verhalen genomineerd zijn. Na de prijsuitreiking is er ook een muzikaal programma.

Op de website www.cultureelfestival.nl is veel informatie te vinden over de deelnemers aan het festival.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Reacties zijn gesloten.