Zomerse klanken in Stadscafé de Observant

Ook in de winter klinken in de Observant zomerse klanken. Op woensdag 17 december treedt Concepto-D op. Deze band brengt een repertoire bestaande uit eigen composities en arrangementen van Jesus Hernandez verweven in een mix van jazz improvisaties, Cubaanse Son en andere Caribische stijlen. Mooie melodieën en de warme stem van zangeres Delia Gonzalez ondersteund door het gezelschap bestaande uit Jesus, Robin en Enrique.

De leden van Concepto-D hebben hun sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend. Zangeres Delia Gonzalez heeft in haar geboorteland Cuba al in verschillende bands gezongen. In Nederlands werkte ze onder meer mee aan het album AfroCuban Sanctus van Nueva Manteca en daarnaast heeft ze haar eigen Cubaanse muziekformatie ‘Delia y su Tumbao’.

Pianist Robin van Geerke komt oorspronkelijk uit Suriname. Hij heeft onder meer als jazzpianist gewerkt met Fra Fra Sound en Crianzas. Drummer Enrique Firpi uit Uruguay heeft zowel ervaring met jazz als met Braziliaanse muziek. Hij trad bijvoorbeeld op met Ivan Lins.

Bassist/gitarist Jesus Hernandez komt uit Cuba. Hij is bandleider van Concepto D en neemt de arrangementen voor zijn rekening. Hij heeft onder meer opgetreden met Pío Leyva, Pedro Lugo “El Nene”, Mario ”Mayito” Rivera, Luis Frank en Orquesta Caribe.

Concepto-D

Concepto-D

Het optreden in De Observant begint om 20:30 uur en de toegang gratis.

Bladwijzer de permalink.

Over Bernard van Gellekom

Gmail: eempodium@gmail.com ww: Warrel$002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *